Reports

Freedom Open Air 2016

Op donderdag 5 mei verenigde technoliefhebbers zich op het zonovergoten Thuishaven terrein. Waar dit jaar de bevrijding en hemelvaartsdag op één dag vielen, was het tijd voor een nieuw feestje in de stad. Freedom Open Air, het nieuwste pareltje uit de Verknipt-reeks, was dit jaar dan ook dé plek om de vrijheid te vieren.
De temperatuur steeg tot wel vijfentwintig graden, waardoor je stiekem liever buiten stond dan binnen. Gelukkig bracht de fantastische line-up daar verandering in. Nooit eerder zat het tempo er  al vroeg in de middag er zo lekker in als op Freedom Open Air. Vervolgens draaide Ringo een fantastische live set en toen Haeken (het techno-alterego van De Sluwe Vos) eindigde, kwam de tent bijna van de grond. Hoe verder de dag vorderde, hoe minder vredelievend het feestje werd. Maar wat wil je anders met namen als Perc & TrussAnDClouds en ROD & Tripeo? Natuurlijk was er ook genoeg plek om te chillen, voor wie het geweld even te veel werd. 

Zoals je van het Thuishaven terrein gewend bent stonden er overal heerlijke sofa’s, kon je dansen op blote voeten in het zand en genieten van lekkere deephouse deuntjes in de brandende zon. Ballonnetjes in overvloed. Kreeg je trek? Dan was er een ruime keuze uit burgers, pannenkoeken, loempia’s en nacho’s. Ook de wijnbar en het gemberbier mochten niet ontbreken, voor wat verkoeling waren er natuurlijk ijsjes. 

Toen het avondrood aan de hemel kleurde, gingen de vuurkorven buiten aan en werd de muziek alleen maar harder en harder. Precies hoe ik mijn techno het liefst heb: hard, rauw en ongepolijst. Het toppunt van de avond was voor mij dan ook Perc & Truss die een knaller van een set draaide, precies zoals je van ze gewend bent. Misschien hadden ze de dag beter kunnen afsluiten, want er werd zo gebeukt dat AnD hier met geen mogelijkheid meer overheen kwamen. Misschien een klein puntje voor de volgende keer. 

Nadat de laatste track er in werd geknald door AnD wist ik: dit is ultieme bevrijding. Dansen in de volle zon, fantastische muziek en genieten van het leven. Natuurlijk was het prachtige weer een goede factor voor succes, maar Freedom Open Air zet zichzelf heel stevig op de kaart met deze eerste editie. Een knaller van een line-up, een leuke locatie en een ijzersterke organisatie. Dat belooft veel voor de toekomst. Wat ons betreft, zéker tot volgend jaar!

Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close