Reports

Awakenings Festival 2016

Na alle indoorfeestjes in dé technotempel van Nederland, mochten we afgelopen weekend eindelijk weer onze Awakeningsliefde delen in de buitenlucht. Awakenings festival is dé plek waar alle grote internationale techno-dj’s zich verzamelen in het idyllische Spaarnwoude voor een flinke dag beuken. Ze gaat al eventjes mee en is ook voor ons een festival dat je echt niet mag, kan én wil missen.

De technohemel strekt zich uit over een groot gebied, waar iedere area wordt aangegeven met letters. Elke area staat in het teken van een bepaalde techno stijl. Zo zijn de echte beukers niet weg te slaan bij tent Z, terwijl bij V wat rustiger en melodieuzer gedraaid wordt. Met acht forse podia aangekleed met dikke LED-walls is er, ondanks dat het ieder jaar weer is uitverkocht, vrijwel niets te merken van het enorme aantal aan festivalbezoekers. Awakenings weet hoe ze een goed feestje in elkaar moeten zetten. Geen lange rijen, maar gewoon heerlijk zorgeloos over het terrein vlinderen.

Awakenings Festival 2

Ook de faciliteiten zijn zoals altijd uitstekend geregeld. Even een korte pauze inlassen? Gooi je voetjes in de lucht bij de chillarea, rust uit op een échte wc die je gewoon kan doorspoelen of tol rond in de zweefmolen. Heerlijk op grote hoogte rondjes vliegen zodat je kotsmisselijk wordt, maar voor de liefhebber vast en zeker de moeite waard om het festival van bovenaf te bewonderen, of onder te kotsen. Wel een beetje jammer dat we onze Rave Report stickers moesten weggooien bij de ingang, maar in het kader van de techno liefde, this time we will see it through the fingers.

De eerste dag begon perfect in tent Y waar Stranger en Sam Paganini het publiek flink opwarmden. Een opzwepende melodie in samenwerking met een hypnotiserende lichtshow zette de toon voor deze dag. Toen de zon ook nog lekker begon te schijnen, was de weg naar buiten snel gevonden. De zon, met haar melodieuze techno wisselden we af met de donkere tenten, waar wat ons betreft écht de allerlekkerste techno gedraaid wordt. Lekker duister en ongepolijst.

Awakenings Festival 4

Dat Awakenings Festival niet langer een Nederlands geheimpje is, blijkt uit de enorme toestroom aan buitenlanders. Ieder jaar weer valt het weer op hoeveel verschillende nationaliteiten rond vlinderen op het terrein. Jong, oud, man, vrouw, gender of kleur; het maakt niet uit. Iedereen komt om zijn of haar liefde voor techno te delen én dat maakt Awakenings tot een prachtig festival. Is er iets mooiers dan het samenhorigheidsgevoel op een fijn technofeestje?

Wanneer de avond valt, worden we echt op de proef gesteld. Word het Adam BeyerJoseph CapriatiChris Liebing of Nina Kraviz? Dit mag de festival organisatie volgend jaar, wat ons betreft, beter verdelen. Bij Joseph Capriati werd al flink gebeukt, maar de vette visuals zorgde voor een extra dimensie. Als kers op de taart werd de zaal ook nog eens verrast met vuurwerk in de tent. Ondanks dat het danszweet al door de bilnaad sijpelde, maakte dit geen reet meer uit. Wát een show. Om er nog een schepje bovenop te doen, werd er afgesloten bij Chris Liebing. Onze Deutsche techno-freund deed zijn matige setje van Soenda gauw vergeven en vergeten. Een perfect einde aan deze perfecte dag.

Awakenings Festival 3

Ook op zondag ging Awakenings volgas door, waar ze op dag één was achter gebleven. Eén van de absolute headliners van deze dag was Jeff Mills, die ons eerder al op 909 Festival flink wist te verrassen. Hij weet precies waarmee hij het publiek kan bekoren; stevige technobeats en de zaal gaat los. Ook afsluiten was deze dag weer een luxeprobleem, maar aangezien Speedy J nóóit teleurstelt was dit allesbehalve een slechte keuze. De man weet wat beuken is. Nog eventjes de laatste kostbare minuten meepakken bij Adam Beyer die met groot geweld, vuurwerk en een dikke led- en lichtshow komt dit fantastische weekend tot een einde bracht. Na twee dagen beuken strompelden we met afgesleten sneakerzolen het terrein af.

Awakenings festival was ook dit jaar een groot succes. De grote commerciele rakker die al jaren de internationale top van de technowereld samenbrengt, legt ook dit jaar weer de lat hoog voor andere grootschalige festivals. Na al die jaren is en blijft Awakenings de onevenaarbare koning der technofeestjes. Kan je nu al niet wachten tot volgend jaar? Kom dan in oktober tijdens Amsterdam Dance Events genieten van meer spektakel, maar dan in de Gashouder! Awakenings, tot snel!

Tags

Eva Selhorst

Eef de 'rave teef'. Houdt stiekem ook van hardstyle. Neemt geen blad voor de mond. Lekker verstrooid, facking lekker en toch nog zo bescheiden gebleven.

Related Articles

Close