Reports

Edit Festival 2016

Edit festival is na vijf jaar een echt begrip geworden in de Haarlemse techno scene. Als geboren en getogen Haarlemmer is dit een feestje om niet te missen. Overigens niet alleen als Haarlemmer, want onlangs werd Edit festival door Resident Advisor uitgeroepen tot één van de beste tien festivals ter wereld voor de originele en unieke line-up. Dat belooft veel goeds.

Dit festival is dé definitie van klein maar oh, zo ontzettend fijn. In ieder hoekje van het festival terrein was iets leuks te vinden. Grote piemels en borsten die de wc’s omlijsten, heerlijke chill area’s met Fatboys en hangmatten, de welbekende techno opa Johan en confetti strooiende meisjes. Eén vrolijke boel!

Edit is lekker experimenteel en zit ieder jaar weer vol verrassingen. Zo kon je dit jaar je eigen privé-Dixie huren. Voor vijfentwintig euro kreeg je de sleutel naar jouw privé pot, helemaal voor jou alleen, of om te delen met je allerbeste matties. Niets fijner dan alleen de warmte van de billen van jouw vrienden tegen de jouwe als je moet kakken.

Honger? Op Edit is dat geen probleem met het heerlijke verantwoorde vegetarische eten en tropische drankjes rechtstreeks uit een kokosnoot. Voor wie wil zondigen was er natuurlijk de welbekende vette hap en aardbeienmeisjes bij wie je lekker vers fruit kon halen. Vooral lekker als je flink hard staat te gaan, wel van de muziek natuurlijk…

Edit Festival

Maar lekker eten en plassen op je eigen pot kan je thuis ook. Uiteindelijk is Edit écht het bezoekje waard vanwege de bijzonder fijne muziek. Verdeeld over de stages Edit, RadionSchwung en Haerlemsch Finest was er voor ieder wat wils. Van lekkere mellow techno tot harde beukers. Met een prachtige line-up met o.a. de Adana TwinsFur CoatØ Phase en Function. De dj die de meeste indruk heeft gemaakt moet Function zijn. Een echte techno underground held. Function liet vooral grof techno geweld horen met hele spacende visuals die het plaatje compleet maakte. Maar er was ook veel lokaal talent aanwezig zoals RamosToyax en Bass Modulators.

Een favoriete stage? Dat moet toch wel Haerlemsch Finest zijn. Hier weet je nooit wat je te wachten staat en beschrijft Edit eigenlijk perfect. Het ene moment sta je mee te schreeuwen met een klassieker als Freed From Desire van GALA en het andere moment sta je te stampen op Rainbow in The Sky van Dj Paul Elstak. Je wordt meegenomen in een achtbaan van verschillende muziekstijlen en emoties. Ook de Haerlemsch Finest promotiedames waren druk bezig met het uitdelen van kettingen die een belleblaas bleken te zijn. Eén en al gekkigheid en gezelligheid. Er was geen enkel moment dat het publiek stil stond bij deze stage.

Ook dit jaar stelde Edit absoluut niet teleur. Geen wonder dat dit festival al drie jaar lang in de agenda staat. Een mooie dag, wat waren de mensen mooi en wat was de muziek ontzettend fijn. Wie zegt dat je van festivals niet kan leren, is vast nog nooit op Edit geweest. Ons vocabulaire is uitgebreid met prachtige spreuken als: ’’Als je alles onder controle hebt, dan ga je niet hard genoeg’’, of heel toepasselijk een spreuk gevonden in een Dixie: ‘’Laat je niet fisten.’’ Één ding is zeker, Edit laat zich zeker niet fisten. Tot volgend jaar!

Tags

Eva Selhorst

Eef de 'rave teef'. Houdt stiekem ook van hardstyle. Neemt geen blad voor de mond. Lekker verstrooid, facking lekker en toch nog zo bescheiden gebleven.

Related Articles

Close