Reports

Mystic Garden Festival 2016

Wie van vlinderen én een relaxte sfeer houdt, kon afgelopen zaterdag bij Mystic Garden Festival zijn hart ophalen. Het festival vierde dit jaar haar vijfde verjaardag en staat bekend om haar mysterieuze aankleding. Het decor, het Sloterpark, was ook dit keer weer omgetoverd in een sprookje: een plek waar muziek en vooral veel creativiteit bij elkaar komen. Waar elfjes en Techno 99-aanhangers samen vlinderen en een plek hebben om zich even in een andere wereld te begeven.

Al direct bij binnenkomst kom je terecht in een sprookjeswereld. Met zes stages, variërend van deephouse tot techno was er voor ieder wat wils. Sommige stages wat kleiner dan andere, maar genoeg ruimte om te chillen en te genieten van de magische sfeer. Geen enkele area was vergeten door de organisatie en dat is bij andere festivals wel anders. De lampjes, lichtjes, acrobaten, sprookjesfiguren, de rookmachines in het bos en de andere decoratie maakt Mystic Garden een feestje als geen ander.

Ondanks de wisselvallige weersvoorspelling was de organisatie goed voorbereid.  Bij sommige stages waren tenten neergezet, dus wanneer het even regende kon je schuilen. Met een klein uitstapje naar de mainstage, hebben we stiekem de hele dag geschuild. Niet omdat het zoveel regende, maar omdat de Compound stage zich in één van de tenten bevond. Deze tent was the place to be voor de hardere technoliefhebber met keiharde tracks en vette lasers.

Mystic Garden 1

Het absolute hoogtepunt van de dag was dan ook in de Compound tent te vinden. Surgeon, de Britse technoproducer, die altijd hevig in de weer is met zijn knopjes en draadjes. Waar normaal gesproken een dj werkt met sets die vooraf zijn vastgesteld, draait Surgeon live. Hij is al ruim twintig jaar producer en dj in de scene, maar sinds vorig jaar experimenteert hij met het Analog Modular System. Met dit systeem was hij live, door middel van het verbinden en verplaatsen van de jacks, knoppen en schakelaars, zijn muziek aan het componeren.

Héél vet om mee te maken. Het geeft een compleet andere vibe. De liefde en aandacht die Surgeon in zijn set steekt en uiteraard zijn talent, is fantastisch en voelbaar in de zaal. Naast Surgeon waren bij Compound Shifted (ook live) en Dispar Vulgo erg goed. En niet te vergeten, de afsluiter van deze stage, Sigha! Met lekkere beukers, een goede lichtshow en toffe visuals, wist hij als geen ander deze fantastische dag af te sluiten.

Mystic Garden 4

Bij de mainstage kon je genieten met muziek van onder andere Juan Sanchez, gevolgd door Jay Lumen en als afsluiter Carlo Lio. Hier stond weliswaar geen tent, maar later op de middag hielp de zon een handje en ontstond er een gemoedelijke sfeer. Poncho’s en paraplus werden ingewisseld voor blote armen en zonnebrillen. Mensen gaven elkaar knuffels, waren blij en de regen eerder in de middag was compleet vergeten zodra de zonnestralen door de bomen schenen.

Mystic Garden is een compleet dagje uit met marktkraampjes gevuld met sieraden en andere leuke hebbedingetjes van kleine, creatieve ondernemers. Er was zelfs een ministage, Tijdmasjien, waar je terug kon reizen naar je tienertijd en op muziek van Rihanna en foute bobbeling beats kon dansen. Ook waren er genoeg speelactiviteiten voor de forever young onder ons. Speeltuinen, spelletjes (bloemkool bowlen!) een ballenbak gevuld met pluche knuffeldieren en zélfs jacuzzi’s waren van de partij om je een onvergetelijke dag te bezorgen. En dat voor een early bird prijsje van €24,50!

Mystic Garden 2

Het fijne aan dit festival was, dat het niet overdreven groot is, maar toch alles kent wat een groter festival ook heeft. Ondanks dat het last-minute uitverkocht was, was er genoeg ruimte om op de heerlijke beats te dansen. Maar wees gewaarschuwd, als je via Facebook ziet dat ruim dertig (ex)-vrienden gaan, is de kans ook héél groot dat je die ook daadwerkelijk tegenkomt.

Natuurlijk verliep niet de hele dag compleet vlekkeloos. Het sprookjesachtige ging er af en toe een klein beetje af door de lange wachtrijen bij de kluisjes, de muntenmachines en pinautomaten die vaak storing hadden en de enorme file na afloop. Maar dit was zeker niet iets wat de pret mocht drukken, want Mystic Garden is uniek in haar soort. Wil je betoverd worden door een festival met leuke details en lekkere muziek? Dan zien we je volgend jaar op Mystic Garden!

Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close