Reports

18hrs Festival 2016

Roep jij altijd als hardst: “Waar is de after?” en schieten de tranen in je ogen als de dj om 23:00 uur stopt met draaien? Dan is 18hrs Festival écht iets voor jou. Dit festival is niet alleen uniek omdat je achttien uur lang kan knallen, maar het combineert ook het gevoel van een in- en outdoor festival.

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver. De Zaanse Balkenhaven stroomde vol met energieke festivalgangers, klaar om achttien uur te dansen. Die energie was ook wel nodig, want op 18hrs Festival kan je van 12:00 tot 06:00 uur genieten van het beste op het gebied van techno, techhouse en deephouse.

De echte technoliefhebbers stonden in de technotent te genieten en bij de main stage werd een fijne mix van techno, deephouse en techhouse gedraaid. Tot 23:00 uur werd er vooral buiten genoten van dj’s als Haeken (hardtechno alias van De Sluwe Vos) en Monika Kruse, waarna vervolgens het feestje gewoon binnen verder ging met de bazen van Elrow. Was je nog niet aan het spacen, dan ging je binnen wel vanzelf. Verklede mensen op stelten, dansende politieagenten op podia en de gekste voorwerpen aan het plafond deden een beetje denken aan een foute 80’s party, maar dan met goede muziek.

18hrs festival 2

Het hoogtepunt van de dag? Absoluut de 44Bass stage. Waar ROD eerder die dag bij de technostage een klein beetje teleurstelde, maakte hij dit ‘s nachts dubbel en dwars goed als Benny Rodrigues. Ook had hij unieke surprise-act in de aanbieding, namelijk een back2back set samen met De Sluwe Vos. Maximaal genieten!

Wie het dansen even moe was, kon chillen in het gras, op de zitzakken of één van de picknickbankjes aan het water met uitzicht op het industrieel gebied. Ondanks het regenachtige weer werd hier toch veel gebruik van gemaakt. Ook was er een draaimolen (wat is dat toch op al die festivals?), maar even relaxen was er niet bij. Een groot bord ‘op eigen risico’ miste nog, want dat ding ging écht retehard. Dus mocht je na het dansen een klein beetje suïcidaal zijn geworden, was dit een échte aanrader.

18hrs festival 3

18hrs Festival is een fijn feestje met goede muziek, maar de opbouw miste wel. Af en toe werd er een flinke plaat ingezet, maar hier werd verder niet op doorgegaan, waardoor het een klein beetje vlak bleef. Absoluut niet erg, maar wij zijn nou eenmaal liefhebbers van een lekkere climax en dan kom je bij 18hrs niet écht aan je trekken.

Achttien uur dansen; je zou toch bíjna denken dat je dat niet zonder wat valse energie volhoudt. 18hrs Festival bewijst het tegendeel en laat met haar mix van deephouse, techhouse en techno, de tijd voorbij vliegen. Waar de after normaal vol kaakschaatsende zombies een klein beetje grimmig wordt, bleef 18hrs tot het einde een feestje. Wil je de afwisseling van een donker binnenfeestje en een vrolijk zomers buitenfestival? Een early bird kaartje voor 18hrs Festival scoorde je dit jaar voor nog geen twee tientjes. Hoe bedoel je waar voor je geld? Dat wil je niet missen!

Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close