Reports

Welcome to the Future Festival 2016

Welkom in de toekomst. Waar het vorig jaar stormde, regende en onweerde, hadden de weergoden ons dit jaar een fantastisch tienjarig jubileum van Welcome to the Future Festival gegund. Eindelijk kon één van de vetste festivals van het jaar terugkeren in het geliefde Twiske. En hoe?!

Dikke headliners als Pan-PotChris Liebing en Len Faki, dat ene uurtje extra langer door én een zeer zonnig weerbericht, maakten Welcome to the Future al voordat het überhaupt begonnen was, een festival om niet te missen. Al vroeg in de middag werd het eens zo vredige Twiske bewandeld door duizenden feestgangers, van allerlei verschillende leeftijden en nationaliteiten, om zolang mogelijk te kunnen genieten. Met zes ruim opgezette stages was er genoeg plek om te dansen. Vrolijke circustenten, sprookjesachtig versierde bomen en hier en daar een ronddwalend woordgrapje. Zo werden “I’m totally from the map” en “Tot de schijt ons doodt” nieuwe levensmotto’s bij jong en oud.

Welcome to the Future 3

Van lokale toppertjes bij de Amsterdam stage, tot de grootste technohelden in de duistere technotent. Welcome to the Future is de perfecte mix tussen de massale en kleinschalige feestjes. Aanvankelijk waren er wilde plannen gemaakt om het hele festivalterrein af te gaan en minstens in ieder uithoekje te dansen, maar de technotent, die dankzij de bloedhitte eerder een technosauna was, weerhield ons van dit plan. Vooral de heerlijke treintjestechno van Paco Osuna zette de boel in vuur en vlam.

Aan het eind van de middag had inmiddels iedereen een bruin bekkie gekregen en zaten de neuzen vol. Dit keer niet van verboden goedjes, maar gewoon van stof en zand. Puur natuur dus. Precies waar Welcome to the Future voor staat, want naast een fantastisch goed feestje, is het één van de groenste festivals ter wereld. Gratis tapwater, honderd procent organisch voedsel, biodiesel-generatoren en recycling. Dat is nog eens een leuke bijkomstigheid!

Welcome to the Future 2

Natuurlijk werd de bloedhete tent af en toe gewisseld voor de main stage, waar de muziek iets meer (tech) house-achtig was. Toen Chris Liebing ons een klein beetje teleurstelde (again Liebing! What’s wrong?), was de weg naar het hoofdpodium snel gevonden, waar de heren Pan-Pot een legendarisch goede afsluiter knalden. Het goede geluid, de te gekke muziek, de fantastische lichtshow én het extra uurtje langer door, bracht dit fijne feestje tot een waardig einde.

Dat het storm liep op de lang en breed uitverkochte kaartjes van Welcome to the Future was goed te begrijpen. Mocht je deze heerlijke dag gemist hebben, zou ik zo snel mogelijk wat content op onze sociale media bekijken en gaan huilen in een hoekje, want dít feestje was de bom! Welcome to the Future is zo’n festival waarmee je rekening houdt tijdens het boeken van je vakantie. Deze wil je niet missen.

Welcome to the Future 4

Op dit moment gaan we maar al te graag terug naar de toekomst om te stof happen, te zweten en te dansen op de muziek die dit fijne feestje voortbracht, want met een toekomst als deze zien we het de komende jaren zeer zonnig toe. Uiteraard met flink wat technogeweld tussendoor. Opdat het nooit, maar dan ook nooit, meer mag gaan stormen tijdens een fantastisch feestje als deze. Op naar de volgende tien!

Oh ja, en die parkeerdrama’s en overvolle bussen? Zorg dat je bij iemand in de buurt kan crashen, of pak de fiets, want wij hebben nergens last van gehad. #lopendnaarhuis

Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close