Reports

Gaasper Pleasure Festival 2016

Er is er één jarig, hoera, hoera, dat kun je wel zien dat is Gaasper Pleasure! Op 13 augustus vierde het festival haar 10-jarige bestaan. Tien jaar geleden begonnen ze als een klein illegaal festival aan de Gaasperplas. Een aggregaatje, paar biertjes en doorgeluste setjes. Tien jaar later, zijn ze eigenlijk nog steeds klein maar fijn gebleven, maar dan wel met dikke soundsystems, heel wat meer biertjes dan een paar én met grote namen als: Benny RodriguesThe AdventAnDMiss Melera en Haeken. En dat nog steeds voor de schamele prijs van twee tientjes voor de vroege vogels.

Het terrein bestond uit vijf podia: Main, Radiant, Lotgenoten, Frenzy X Into The Future en Vieze meid, waar voornamelijk house, techhouse en deephouse sounds werden gedraaid. Maar zoals de naam van het festival misschien niet doet vermoeden, kunnen ook de echte ravers op Gaasper Pleasure hun hart ophalen. Voor lekkere donkere techno moest je absoluut bij Radiant, de technotent, zijn. Gedurende de dag klonken hier de dikke technosets van onder andere; Haeken, Sandrien, The Advent en AnD.

Gaasper Pleasure 1

Luuk van Dijk opende dit fijne feestje op de main stage. Dit jonge talent is te herkennen aan zijn funky en swingende geluid met veel vocals. Daarna was het tijd om de technotent in te duiken. De zon verdween en het enige beetje licht kwam van de lasers en visuals af, die op een groot scherm achter de dj’s te zien waren. Techno veteranen, Paul Boex en Dave Miller van Abstract Division zetten een stevige toon, waar Haeken vanaf vijf uur moeiteloos op doorgaat. Als Haeken draait weet je eigenlijk zeker dat het niet fout kan gaan. Het hardere alterego van De Sluwe Vos zet keer op keer weer een dikke set neer en met verdomd goede treintjestechno. Kan de NS nog wat leren.

De technotent werd afgesloten door een snoeihard duo uit Manchester. AnD staat garant voor harde techno en niet iedereen leek dat helemaal te waarderen. De tent stroomde langzaam leeg, terwijl de echte ravers vooraan stonden te genieten van de bijzondere sound van dit keiharde duo. Het laatste half uurtje verruilden we de trippy techno sound van AnD voor de closing set van Benny Rodrigues op de main stage. Na AnD viel deze closingset bijna in het niet, maar toen hij met slechts een kleine handbeweging keiharde techno dwars door zijn funky deephouse set mixte, was dat heel snel vergeten. Heel even konden wij het duivelse alter echo van Benny Rodrigues bewonderen: Rod Malmok. Precies de afsluiting die Gaasper Pleasure nodig had! 

Gaasper Pleasure 3

Ondanks de vergunning en de sterke organisatie, is Gaasper Pleasure haar wilde haren nog niet verloren. Als je van de nodige seksistische grapjes houdt, kom je op dit festival zeker aan je trekken. Zo kon je plaats nemen op de kruk van geluk met een grote houten dildo er op of ondergespoten worden door Pamela Anderson die water uit haar tepels spoot. Ook werd er een keihard en stout feestje gevierd bij Vieze Meid. Dwars door de grote vagijn naar de ballonnenhemel, waar je voor één muntje een heerlijke tripje kon kopen. Ogen dicht, even in en uitademen en het echte feestje kon gevierd worden.

De boodschap die Gaasper Pleasure wil uitdragen is duidelijk. Niet moeilijk doen, maar gewoon een ondeugend leuk feestje vieren met goede muziek, voor een goede prijs. Houd je van niet te veel gedoe, maar wil je toch genieten van een goede techno line-up? Dan is dit zéker een feestje voor jou. Gaasper Pleasure is een kleine parel aan de Gaasperplas. Misschien nog een klein beetje verscholen in die donkere oester, maar met zo’n line-up als deze breken we die graag open.

Meer zien? Check Gaasper Pleasure 2016 op onze Facebookpagina!

Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close