Reports

VOLTT Loves Summer Festival 2016

Na een zomer vol feestjes, worden de wekelijkse festivalletjes schaarser, de zwoele zomeravonden steeds korter en vliegen de kaarten voor Amsterdam Dance Event de deur uit. Het festivalseizoen komt ten einde en menig party animal maakt zich op voor een barre winter vol donkere technoloodsen, spacende Gashouders en nog meer indoorfeestjes. Dat het einde van het festivalseizoen niet alleen maar treurig is, bewijst VOLTT Loves Summer Festival. Ze is de eigenwijze tegenhanger van het mega-Mysteryland en na elf jaar een echt begrip geworden voor de echte technoliefhebber. Daarnaast is ze ook dé afsluiter van het festivalseizoen.

Voor haar elfde verjaardag zette VOLTT een dikke line-up op de planning, die ze uitsmeerden over vijf verschillende stages. Voor iedere technoliefhebber in allerlei soorten en maten wat wils. Zo stonden op de Y-stage grote namen als Adam BeyerRyan Elliot en Ben Klock, werd er in de Z-tent niets anders dan lekker geknald, maar waren er ook artiesten die een meer chille tech- en deephouse vibe aan het festival geven.

VOLTT Loves Summer 6

Waar VOLTT de laatste jaren altijd op de valreep uitverkoopt, was dat dit jaar helaas niet het geval. Dat was vooral aan het begin van het festival goed te merken. Hier en daar was het nog wat leeg, maar dat gaf wel gelijk de mogelijkheid om heerlijk te dansen op de fijne techno die over het NDSM-terrein klonk. De mensen die hun kaartje nog snel op Ticketswap voor een flut prijsje hebben verkocht moesten eens weten wat ze gemist hebben.

Let the music do the talking! Er was een walhalla aan briljante dj’s. Bij binnenkomst warmde Makam, een oude bekende vanuit de Trouw, de Z-tent goed op. De grote tent, die tussen de twee Scheepsbouwloodsen in was gebouwd, was volgehangen met schermen vol vette visuals en lekker donker. Precies zoals een echte technostage hoort te zijn. Daarna kwam Vril (live), gevolgd door Ø [Phase] en Answer Code Requesten werd het tempo lekker opgevoerd.

VOLTT Loves Summer 5

Hoewel het inmiddels langzamerhand donkerder werd, besloten we de echte duisternis in te wisselen voor de laatste zonnestralen bij Adam Beyer. Het NDSM-terrein vulde zich met de heerlijke Drumcode sound en onze Zweedse vriend zette een heerlijk setje neer. Het absolute hoogtepunt van de dag volgde daarna, de closing op de Y-stage door Ben Klock. Muzikaal zeer sterk en ook aan toffe lasers geen gebrek met als absolute climax toen Ben Klock In Da Jungle startte. Zo hoort een closing te zijn!

VOLTT Loves Summer blijft elk jaar echt een vaste waarde binnen het festivalseizoen. Zeker één van de mooiste feestjes van het jaar op een door ons zeer geliefde locatie. De industriële en rauwe vibe van het NDSM is immers uniek. Dus ook in 2017 kom je na een zomer genieten het festivalseizoen afsluiten bij VOLTT Loves Summer Festival!

Oh, en voor de nachtvlinders die niet tot volgend jaar augustus kunnen wachten en zo’n lekker feestje ook gewoon een keer in het donker willen meemaken? Kom dan op 11 november naar VOLTT in de ITW-loods. Reteleuk.

Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close