Reports

Betoncentrale Festival 2016

Dit was het dan. Het allerlaatste festival van dit seizoen. Het is moeilijk voor te stellen dat we over een maand alweer op Amsterdam Dance Event staan. Daarover later meer! Om het festivalseizoen goed af te sluiten waren wij te vinden op Betoncentrale Festival in Amsterdam Noord.

Niet per se een feestje voor de doorgewinterde keiharde techno liefhebbende raver, maar een chill festival met een mix van disco, deephouse en techno. Niet keihard raven, maar gewoon laid-back genieten van de zon, de mensen, de sfeer en de muziek. Zo was er zelfs tijd om te chillen langs het water. Net even anders dan we normaal doen. Ook het publiek was anders dan op de gemiddelde technoparty. Wat ouder en iets meer ‘hipster’. Zo is er zelfs een man met een halve klimop in zijn baard gespot. Gestruikeld in een moestuintje misschien?

Betoncentrale 2

Een festival met een vrijwel onbekende line-up, met uitzondering van de ekte kenner natuurlijk, dat leek ons interessant. De betoncentrale ligt in het industriële deel van Amsterdam-Noord, vlakbij het NDSM-terrein. Boven het festivalterrein torende een gigantische windmolen uit, heel gaaf en zeker een extra touch aan het terrein. Verder kon je heerlijk vertoeven op het strandje of aan de kade van het IJ, waar je met je benen over de rand kon bungelen.

De aankleding van het festival was goed afgestemd op de industriële feeling van het terrein. Overal stonden containers waar rook uit kwam en houten vlonders en hekken. Je kon op het festival kiezen uit de BETON stage, de PLAK, 5 YEARS ANNIVERSARY en de SECRET stage. Stuk voor stuk kleine en fijne stages waar overdag een beetje techno, maar vooral veel deephouse en disco werd gedraaid.

Betoncentrale 1

Bij de PLAK stage kon je lekker plakken, oftewel, genieten van techno met reggae invloeden. Wat erg lekker was in het brandende september zonnetje. Bij de BETON stage kon je terecht voor wat hardere techno. Waar overdag de muziek een beetje tegen viel en meer mellow was, werd dit in de avond goed gemaakt met een iets donkerdere sound met acid invloeden.

Bij Betoncentrale Festival hadden we vooraf een iets rauwer en underground technofeestje verwacht, terwijl deephouse en disco de overhand hadden. Niet echt een feestje met knallende techno dus, maar wel ontzettend gezellig. Wel zin in een lekker dansje, maar hoeft die knallende techno voor jou niet per se? Dan is dit een leuk feestje voor jou! Accepteren dat dit het allerlaatste festival is, kunnen we nog niet echt. Daarom doen we er nog maar één laatste bij. Dit keer een ekte, ekte technoparty. We zien jullie op Dockyard Festival!

Tags

Eva Selhorst

Eef de 'rave teef'. Houdt stiekem ook van hardstyle. Neemt geen blad voor de mond. Lekker verstrooid, facking lekker en toch nog zo bescheiden gebleven.

Related Articles

Close