Blog

I Need Rhythm: “Iedere editie moet beter en groter.”

Voor de beste festivals en vetste feestjes denk je al snel aan Amsterdam met haar unieke party locaties en clubs als De School, De Marktkantine en nu ook Shelter. Toch huist er, op een kleine twintig minuten van Amsterdam, een pareltje dat nog ontdekt moet worden door het grote publiek: de Lichtfabriek. Een groot gebouw met veel karakter en geschiedenis. Ze is dé natte droom van iedere raver. Dansen in het Oliehuis, de Tunnel en het Energiehuis klinkt immers als techno in onze oren en hoeft niet langer een droom te zijn. Aanstaande zaterdag zal de Lichtfabriek in Haarlem zich opnieuw omtoveren tot een technowalhalla tijdens I Need Rhythm invites sub:Merged.

I Need Rhythm

I Need Rhythm is een concept van het management bureau Major Artist Department (M.A.D.) dat 2,5 jaar geleden werd gecreëerd door Rezwan Kazemi. Samen met Charley Prince (de eerste artiest die tekende bij Major Artist Department) begonnen ze met het idee om een concept om de artiest te ontwikkelen en vanuit daar een succes geworden. Wij spraken Stephan John, die vorig jaar onderdeel van het team werd, toen Techno 24/7 zich aansloot bij Major Artist Department. “Het begon bij clubavonden en op 7 november 2015 maakten we debuut in de Lichtfabriek. In Haarlem werden tot nu toe nog geen goede technofeesten gegeven. Je wijkt al snel uit naar Amsterdam, terwijl dit ontzettend zonde is. Zeker met zo’n unieke locatie als deze. Daar zijn wij op ingesprongen”, vertelt Stephan.

De organisatie vindt ook de aandacht aan de aankleding en crowd van belang. Zo bestaat het publiek uit echte liefhebbers die een goede mix zijn tussen man, vrouw en verschillende generaties. Maar uiteindelijk draait het om de muziek en de line-up. Hiermee maakt I Need Rhythm echt het verschil. Namen die deze editie langskomen zie je niet vaak, ook niet in Amsterdam. Met onder andere Pig&Dan, Christian Smith, D-Unity, Axel Karakasis Juan Sanchez, Steve Mulder, en Roberto Capuano op het programma belooft het een ijzersterke editie te worden.

In samenwerking met sub:Merged

Aanstaande zaterdag moet het gaan gebeuren. Voor deze derde editie is I Need Rhythm de samenwerking aangegaan met het Schotse label sub:Merged. Via Lolla Tek kwamen ze in contact met het event brand. De klik was er meteen en ook de visie bleek hetzelfde. Bovendien werd het ADE-event van sub:Merged in 2014 uitgesproken tot de beste techno line-up. “Iedereen was blij verrast en dat spreekt ons aan. Datzelfde effect willen wij ook bij mensen overbrengen.”

Haarlem op de kaart

Haarlem op de kaart zetten met goede techno, dat is het doel. Eerder dit jaar reisden we al naar Haarlem af, voor EDIT Festival. De link tussen die twee was dan ook snel gelegd, maar een stage op EDIT Festival hoeven we van I Need Rhythm niet verwachten. Een stage op welk festival dan ook, past niet in de strategie. Ze willen geheel onafhankelijk blijven. “Wel complimenten voor het festival. Ze hebben voor een volle bak gezorgd en een fijne sfeer. Misschien zien we over een jaar of twee wel een EDIT stage op I Need Rhythm Festival”, lacht Stephan.

De toekomst ziet er dan ook veelbelovend uit. I Need Rhythm heeft in de afgelopen tijd de juiste mensen om zich heen verzameld om van dit concept een succes te maken. Daarnaast komt Major Artist Department ook volgend jaar terug met het andere concept: Midnight Safari, waar tech house en house de boventoon zal voeren. I Need Rhythm invites sub:Merged op 1 oktober is dan ook bijzonder belangrijk voor de groei van de organisatie. Het moet nu gebeuren. Tegenwoordig is het zo lastig om door te breken. Eén stapje terug kan de naam van het evenement schaden. Ze nemen geen kleine stappen om vervolgens te blijven hangen op één bepaald niveau. Iedere editie moet beter en groter. Het publiek blíjven verrassen, verfrissend zijn én blijven.

Nog geen plannen dit weekend? Deze nacht vol ritmische drumpatronen, robuuste vierkwartsmaten en scherpe hi-hats met een handjevol wereldwijde artiesten op een rauwe locatie wil je niet missen. Je koopt je tickets voor €22,50 hier.

Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close