Nieuws

Shelter: Nieuwste technoclub van Amsterdam

Als je aan duistere technoavonden in Amsterdam denkt, gaan je gedachten al snel uit naar een wilde nacht in de Warehouse Elementenstraat, of een vierentwintiguursfeestje in De SchoolBut there’s a new player in town. Aan de overkant van de wilde wateren van het soon-to-be Berlijn aan het IJ, schuilt een nieuwe club. Wie zegt dat Amsterdam Noord not, ver weg en buiten de ring is, weet echt niet waar hij (of zij) het over heeft. Met slechts een korte tocht van vijf minuten per veerpont vanaf Centraal Station sta je op deze unieke locatie. 

SHELTER

Shelter bevindt zich op het Overhoeksplein, naast de gloednieuwe A’DAM Toren, waar ze een onafhankelijk onderdeel van is. De ingang van de club is in de vorm van een hydraulisch luik en zal in de late én vroege uurtjes toegang tot de club bieden. Deze gloednieuwe technokelder heeft een vierentwintiguurslicentie en plaats voor ongeveer zevenhonderd man. Letterlijk underground. 

Verwacht een muzikaal breed programma met de focus op traditionele house en techno, met ook uitstapjes naar wat pogressiever geluid. Daarnaast onderscheidt Shelter zich door de aandacht die is besteed aan het Funktion-One geluidssysteem, het design en de toepassing van het interieur.

AMSTERDAM DANCE EVENT

De internationale opening is op 20 oktober, tijdens het Amsterdam Dance Event. Deze openingsnacht wordt georganiseerd door Jackmaster. Uiteraard komt hij niet alleen en brengt hij niemand minder dan Tom TragoDe Sluwe VosMoodymannWilliam Djoko en Jasper James met zich mee.

Ook daarna kan je nog drie volle nachten genieten van het moois dat Shelter te bieden heeft. Op vrijdag 21 oktober komt het iconische 010 platenlabel Clone Records naar de donkere kelders van Noord Gestoord en als je onze Rave Report techno experts mag geloven wordt dat een top avond, al is het alleen maar voor synthlord Legowelt. Zaterdag is technolabel Semantica aan de beurt met als absolute hoofdact Voices From The Lake en op zondag zal de club in het teken staan van onze enige echte technoveteraan; Joris Voorn.

Begin oktober zal ook de agenda voor november bekend gemaakt worden. Let the raves begin!

http://shelteramsterdam.nl/

Bron: 3voor12 en © Shelter

Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close