Blog

De ADE-tips van Jayzo

[cs_content][cs_section parallax=”false” style=”margin: 0px;padding: 0px;”][cs_row inner_container=”false” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”2/3″ style=”padding: 0px;”][cs_text]Volgende week begint het Amsterdam Dance Event. De hoofdstad wordt vijf dagen lang overspoeld door de beste dj’s en talloze feestjes die je absoluut niet wil missen. De keuze is gigantisch, maar waar gebeurt het? Rave Report verzamelt de beste tips van liefhebbers en kenners.

Op Amsterdam Dance Event komen de grote der aarde samen met de rising stars en alles wat daar tussenzit. Het is dé plek waar dj’s, labeleigenaren, partyfotografen, licht- en geluidstechnici, raveteven, dancefanaten en zelfs (techno)konijnen zich vereningen om de dancecultuur te vieren. Zo ook Jayzo, evenementenorganisator en dj. Hij heeft de mooie taak gekregen om een club te programmeren tijdens Amsterdam Dance Event 2016. “Tijdens ADE ga ik op zoek naar artiesten en feesten die je niet zo snel tegenkomt in Nederland. Dat leidt meestal tot mooie verrassingen en je kunt er leuk netwerken.”[/cs_text][/cs_column][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/3″ style=”padding: 0px;”][cs_text][/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_section parallax=”false” style=”margin: 0px;padding: 0px;”][cs_row inner_container=”false” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]

Volgende week draait hij vier keer. Op woensdagavond op ADE 2016 InDeep’n’Dance: Techno Tuesday & Kraft, zaterdagavond 50:Hertz in de Westerliefde en nog twee keer op zijn eigen feesten: Excess en Sleepless. Ook programmeert hij de Cinema Club/Café bij het Rembrandtplein. Daar heeft hij showcases uit alle hoeken van de wereld, maar ook van eigen bodem. Zo staan onder andere Funk’n Deep uit Amerika er, AFE/Sleepless uit India, Cubbo uit Barcelona en Technic Fabrique; een concept dat goed bezig is in Amsterdam. Het programma begint al op woensdagmiddag met Dusk; een showcase van talenten die hij de afgelopen jaren begeleid heeft en nog steeds begeleid.

Je zou zeggen dat de week van Jayzo al helemaal vol zit, maar zelf wil hij ook graag nog een paar feestjes meepakken. De openingsavond van Panama is er zo één. “Vorig jaar was het een fijne binnenkomer voor ADE en ik verwacht dat het dit jaar nog gekker wordt. En een van mijn helden, James Zabiela, draait er ook weer.”Daarnaast vind je hem op vrijdagmiddag bij het Rijksmuseum voorAudio Obscura x Maceo Plex en op zaterdagnacht bij Agents of Time bij Dok. Ambitieus is Jayzo zeker. Waar hij nog graag zou willen draaien in de toekomst op het Amsterdam Dance Event? Dockyard én Awakenings. Dit zijn de drie ADE tips van Jayzo:

Detroit Techno Renaissance Art Exhibition 

Dit evenement begint donderdag om 15.00 uur en vindt plaats in het oude ING gebouw aan de Haarlemmerweg. Kort samengevat: Een kunstexpositie met Abdul Haqq, bekend van Underground Resistance, begeleid door muziek van een Underground Resistance Mystery Guest dj. Héél erg benieuwd wie dat is!

InDeep’n’Dance Records Store 

InDeep’n’Dance Records aan de Rozengracht heeft dit jaar elf programma’s (!). Veel interessante labels en artiesten komen langs, waaronder bijvoorbeeld Unrilis en Loose Records met onder andere Roberto CapuanoLuigi Madonna en Dirty Minds met Cristian Varela. Wat het interessant maakt is de lage drempel om een artiest of label te spreken. +1, je kunt er vinyl halen!

Excess – The Movement

Een heleboel ravers willen na afloop van feestjes nog door en men is continue op zoek naar afters. Dus waarom niet tijdens ADE in een club? Met ons eigen concept Excess staan we dit jaar in Air Amsterdam, op zaterdagochtend vanaf 7 uur. We hebben een line-up waar ik persoonlijk heel blij mee ben: Guy Mantzur, Chicola, Stephan Barnem, ME & her en nog veel meer. Perfecte after muziek. Oh, en we gaan door tot 14.00 uur!

 

Meer ADE-tips? Check ook de tips van Huminal en Kevin Arnemann.
[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]
Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close