Reports

Dockyard Festival

Heimwee naar het festivalseizoen? Dockyard Festival bracht daar afgelopen zaterdag tijdens het Amsterdam Dance Event verandering in. In tenten kon je twaalf uur lang raven op de verlaten scheepswerf van de NDSM Werf in Amsterdam Noord met een line-up waar je u tegen zegt. Omringd door loodsen, water en historie was het festival opgebouwd met allerlei containers, autowrakken en vijf verwarmde tenten: Dockyard pres. Mindshake Records, FACT pres. SCI+TEC, Terminal One, U-n-P-a-v-e-d pres. [a:rpia:r] en XT3 pres. Pole Group. Een compleet andere feeling dan het sprookjes-achtige Mystic Garden, dat ook georganiseerd wordt door Fault Productions.

Dat de weersgoden óók van een festivalletje tijdens Amsterdam Dance Event houden was te merken, want het zonnetje straalde heerlijk. Dikke jassen, vesten en truien mochten daarom lekker in het kluisje blijven. De dag begon al stevig bij Juan Sanchez in Terminal One. Sanchez levert keer op keer stevige sets met een rauw randje en zijn beats werden versterkt door grote LED-schermen en lasers. Helaas stond de bass behoorlijk zacht, waardoor de stevigheid van zijn set niet altijd tot zijn recht kwam. Jammer!

20161022_173454000_ios

Helaas bleef dit gedurende de dag en avond in alle tenten hetzelfde. Hoe fantastisch er ook door de dj’s werd gedraaid, het kwam elke keer niet helemaal tot zijn recht door het ontbreken van een doordreunde bass. Toch trok het publiek zich in Terminal One er vrij weinig van aan. Het dak ging er af. Dit in tegenstelling tot de FACT presents Sci+tec-tent, waar Monika Kruse een heerlijk setje draaide. Het enthousiasme van het publiek bleef terughoudend. Gauw terug naar Terminal One dus, waar we nog  wat mooie momentjes van Truss’ set konden meepakken.

Als Surgeon het roer overneemt van Lady Starlight, gaat echt de beuk er in. Alle lasers en lichten worden uit de kast gehaald. Ook Carlo Lio gaat hier flink op door. Er wordt zichtbaar toegewerkt naar een climax. Om negen uur beklimmen The Advent + Industrialyzer het podium voor een ijzersterke live set. De technotrein blijft doorrazen en er wordt flink doorgebeukt. Al drie jaar achter elkaar sluiten de heren de Terminal One stage live af en hebben zich ook dit jaar weer goed bewezen.

img_2116

Dockyard Festival is een goede aanvulling voor het Amsterdam Dance Event. Het is een verademing om ook buiten het seizoen weer te kunnen dansen op een goed festival. Was je niet weg te slaan bij de Compound tent op Mystic Garden en ben je niet vies van een festivalletje vroeg óf laat in het seizoen? Kom dan naar Dockyard Festival. En dan de volgende keer wél met een hele dikke vette doordreunende bass graag. Vinden we leuk.

Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close