Reports

HYTE ADE x Collabs all night long

Eén van de meest besproken technofeesten tijdens Amsterdam Dance Event 2016 waren absoluut de producties van HYTE. Van donderdag tot de vroege maandagmorgen was de Warehouse Elementenstraat decor voor deze waanzinnige raves. Een avondje HYTE staat garant voor puur technogeweld en een fantastisch feestje. De aankondiging van HYTE x Collabs liet dan ook menig technohartje sneller kloppen. Chris Liebing, Speedy J, Warehouse ElementenstraatFunktion One, all night long. Do we need to say more? 

Binnen enkele dagen was de zaterdagavond van HYTE ADE dan ook compleet uitverkocht, maar als echte liefhebbers hadden we onze handen weten te leggen op early bird tickets. Dit tien uur durende spektakelstuk hadden we absoluut niet willen missen. De mysterieuze Warehouse aan de Elementenstraat leent zich perfect voor een avond stampen op felle technobeats. De donkere ruimtes, vreemde verhogingen en spannende gangen maken deze locatie tot een perfect labyrint waarin al je zintuigen geprikkeld worden.

De kleine zaal van de Warehouse werd onder handen genomen door ROD, Abstract Division, Doka en Sinfol. Deze heren weten wat goede techno inhoudt en laten dit in hun set’s nog maar eens duidelijk naar voren komen. De zaal is vrij donker waarin je gemakkelijk wordt opgezweept door de snerende beats en harde kicks. Verder is het aan te raden om een infrarood bril mee te nemen, de rookmachines draaien hier overuren.

htye-artikel-1

Zodra technobazen Speedy J en Chris Liebing samen achter de decks verschijnen in de mainarea slaat je hart toch eventjes over. Deze mannen doen sporadisch iets samen, maar als ze het doen gaat het dak eraf. De Collabs productie brengt het beste van beide dj’s naar boven. De sound wordt steeds rauwer, sneller en duisterder naar mate de nacht vordert. Geen enkel moment wordt er gas terug genomen. Het blijft maar gáán en gáán. Ook de temperatuur neemt vogelvlucht in de Warehouse. Deze stijgt tot het maximum waarbij het zweet overal gaat. Ruim tien uur lang spelen de heren de sterren van de hemel.

Na ruim tien uur HYTE x Collabs zijn we gedrenkt in het zweet, hebben we vermoeide voeten en vliegt het stoom uit ons haar. Toch kunnen we niet anders concluderen dat dit een avond is voor in de boeken. De Warehouse ademt raves en de geschiedenis is voelbaar in ieder hoekje. Dit in combinatie met twee ongekende technohelden is pure magie. Mocht je ooit nog je handen kunnen leggen op een ticket voor een avond HYTE x Collabs. Grijp deze kans dan aan! Het zal je niet teleurstellen.

Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close