Reports

Pan-Pot presents Second State

We trappen Amsterdam Dance Event af in De Marktkantine. Een club die huist in het gebouw van de oude club Marcanti, met een rijke historie. Als Pan-Pot zich meldt om met Second State Amsterdam Dance Event 2016 goed te openen, is dit een feestje die je niet over kan slaan.

Wie De Marktkantine binnenkomt, waant zich in precies die sfeer, die je bij een technofeestje wil creëren. De zaal is donker, maar wordt af en toe opgelicht door één van de vette stroboscopen. Bonkende techno klinkt door de zaal en achter de dj booth staat een deel van het publiek vurig te wachten op Pan-Pot. Er is een goede mix van binnen- en buitenlanders, vooral bestaand uit echte technoliefhebbers. Telefoontjes worden, zoals verzocht, netjes in de broekzak gelaten en er wordt vooral heel veel gedanst en genoten.

Een time-table is nergens te vinden en ook het barpersoneel lijkt hier niet van op de hoogte te zijn, dus af en toe keken we met knijpende ogen de duisternis in. Wie er precies draaide, was niet altijd even goed te zien, maar met zulke goede techno, maakt het ook absoluut niet uit of het nu van Amelie Lens, Stephan Hinz (Live), Michael Klein of Pan-Pot komt.

Het tempo zit er al vroeg stevig in. Terwijl Pan-Pot duidelijk twee kanten heeft, is de toon voor de avond al snel gezet. Als we dan eindelijk twee bekende schimmen in het donker zien verschijnen, raakt het publiek uitzinnig. De ene beukplaat na de ander klinkt, maar ook de ritmische, typische Pan-Pot, sound blijft er in. Als vervolgens één van de nieuwste tracks van Alan Fitzpatrick ‘We Do What We Want‘ er in wordt gegooid, wordt er gefloten, geklapt en gejoeld. Prachtig om hier deel van uit te mogen maken.

Ruim twee uur lang draaien ze de sterren van de hemel. De ene vette plaat na de ander klinkt. Alsof de nacht voor eeuwig zal duren, blijven we dansen. Maar ook de andere dj’s doen zeker niet onder deze avond. Pan-Pot presents Second State in De Marktkantine is zeker een feestje waar we nog lang op zullen terugkijken met goede herinneringen. De combinatie van de sfeervolle locatie, de steengoede techno en de fijne sfeer maakt de nacht echt compleet. En dat voor maar €17,50. Amsterdam Dance Event had niet beter kunnen beginnen.

Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close