Blog

Rave Reports best of 2016

Het zit er bijna op. Het jaar waarin Rave Report het licht zag en talloze samenwerkingen met onder andere Gaasper Pleasure, I Need Rhythm, Mary Go Wild, Welcome to the Future, VOLTT en de Warehouse Elementenstraat volgden. Onze reports worden trouw gelezen en de achterban groeit iedere dag. But the best has yet to come. 2016 was een lange lijst van feestjes, ontelbare sets en dj’s, maar welke waren onze favorieten? Dit is Rave Reports best of 2016.

Nick kwam na het zoveelste feestje eens op een leuk idee genaamd Rave Report. The rest is history.

Best indoor party: HYTE ADE x Collabs all night long 
Nooit eerder heb ik zo extreem goed geluid gehoord als op HYTE ADE x Collabs all night long. Chris Liebing en Speedy J zijn een echte monstercombinatie. Ik kan me niet herinneren dat ik deze avond überhaupt stil heb gestaan. Drankjes halen of even naar de wc was écht zonde van je tijd. En dat allemaal in de Warehouse Elementenstraat. In een woord: wauw.

Best outdoor party: 909 Festival
Een last-minute beslissing, maar zéker een van de betere ooit. Het weer was onverwachts goed, het Amsterdamse Bos is een prachtig decor voor een kleinschalig festival als deze én hele vette artiesten maakten dit festival tot de beste outdoor party van 2016. Om over die knallende afsluiting van Jeff Mills maar te zwijgen. Live op z’n 909, wat een held.

Best dj: Jeff Mills
The Wizard heeft zóveel indruk op me gemaakt afgelopen jaar, dat hij echt míjn artiest van 2016 is. Wat die man kan, doet en heeft gedaan. A true legend. 

Birgit, mother of Rave Report, can’t stop the raving. Ze is de jongste, maar heeft haar verloren tijd nu al dík in gehaald. Heeft ooit staan janken op een feestje van geluk en kent het gevoel van omringd door je vrienden met je ogen dicht op de dansvloer staan door en door. Want zeg nou zelf, als er wind staat ga je toch ook zeilen?

Best indoor party: Pan-Pot presents Second State
Deze was echt totaal onverwachts. Pan-Pot presents Second State in de Marktkantine. Wat even een paar uurtjes Rave Reporten zou worden, was voor mij dé indoor party van 2016. Het was er pikdonker, bloed heet en de dansvloer stond vol met liefhebbers en kenners. Er is héél wat af ge-oeh-aah’t deze avond. En man, toen ze Alan Fitzpatrick‘s ‘We Do What We Want‘ er in gooiden. Ik krijg nog steeds kippenvel.

Best outdoor party: VOLTT Loves Summer Festival
VOLTT heeft ooit als eerste technofeestje mijn hart gestolen en heeft daarom echt een bijzonder plekje in mijn hart. Ook dit jaar bewezen ze weer dat ze deze plek als geen ander verdienen. Dit is echt zo’n feestje waar ik tijdens een eventuele zomervakantie rekening mee houd. Het NDSM is mijn achtertuin, de zon scheen en een absurd goede programmering stond voor me klaar. Dé dag die voor mijn gevoel binnen vijf minuten om was. Wat een feestje!

Best dj: Alan Fitzpatrick
Pompende bassen, vette melodielijnen. Hij behoort tot de kern van Drumcode en is één van de meest erkende techno artiesten. Zijn set tijdens Awakenings x Adam Beyer presents Drumcode was mijn absolute favoriet én hij creëerde mijn favoriete plaat van dit moment. Alan Fitzpatrick is dé man van 2016.

Marscha is queen (after)party. Na ontelbare feestjes is ze nog láng niet klaar met raven. Age is just a number. Ze danst het liefst aan één stuk door en moet regelmatig de tent worden uitgezet when the music stops. Music is her religion.

Best indoor party: Wintercircus Thuishaven
Afgelopen jaren heb ik hier al meer brakke zondagen doorgebracht dan thuis op de bank aan een Netflix-marathon. Zomers is dit al fijn, maar ’s winters wordt het pas echt iets magisch. Even je helemaal onderdompelen in een wereld waarin niets te gek is. Dansen tussen de foute circusacts, confettikanonnen die overuren draaien en een niet te tellen hoeveelheid ballonnen. Er is écht geen betere remedie voor je kater van het weekend! Als ik het circusleven uiteindelijk voor even weer achter me laat heb ik me in ieder geval weer prima opgeladen voor een nieuwe week.

Best outdoor: Welcome to the Future Festival
Dit jaar vierden we alweer het tienjarig bestaan van dit heerlijke feestje in het mooie natuurgebied ‘het Twiske’, wat overigens tevens mijn achtertuin is. Na een jaar van afwezigheid (die o zo heerlijke Hollandse zomers) ‘we’re back and it’s time to celebrate!’ Wat begon als een klein en intiem festival is tien jaar later uitgegroeid tot alom gerespecteerd technofestival. En ook dit jaar werd dit weer dubbel en dwars waargemaakt. Lekker weertje, relaxte mensen en heerlijke techno. Natuurlijk speelt het feit mee dat dit feest voor ‘ons locals’ één grote familiereünie is, want, hoe fijn is het om letterlijk rollend naar huis te kunnen? Maar dit alles valt in het niet bij een set als die van Paco Osuna in de technotent en de heerlijke afsluiter van Pan-Pot op mainstage!

Best dj: Nina Kraviz
Buiten het feit dat deze dame een héél plezierige verschijning is om naar te kijken, kan ze nog draaien ook! Ze laat zich zeker niet in hokjes duwen. Een duidelijk eigen stijl die leidt tot verrassende techno, waarin je verschillende invloeden terug hoort. “Good music is good music.” Volgens Nina it’s simple as that. En is dat het eigenlijk niet ook? Oh ja, zingen kan ze ook nog! Some girls have it all…

Roy legt de magische momenten en technoliefde vast op beeld. Ging ooit één keer per jaar naar een technofeest, nu één keer per week. Loopt gemiddeld een halve marathon voor strakke platen en gaat liever nooit meer naar huis.  

Best outdoor party: Mystic Garden Festival 
Mystic Garden Festival. Het sprookjesachtig aangeklede festival, mijn Rave Report vrienden en een mooie line-up hebben deze dag tot één om nooit te vergeten gemaakt. Het Sloterpark was omgetoverd tot een sprookjesbos met diverse stages. Voor iemand die van rondjes lopen houdt, was dit dan ook hét perfecte festival. Overal was wat te zien en te ontdekken, waaronder de Compound stage aan het water: een donkere tent om even keihard uit je plaat te gaan!

Best indoor party: HYTE ADE x Collabs all night long 
HYTE ADE X Collabs: All night long in de Warehouse Elementenstraat! Wat was dit een mooie avond. De locatie was nieuw voor mij en wat een fantastisch moment om hier kennis mee te maken. 8,5 uur lang knalden Chris Liebing en Speedy J in de donkere, nogal overweldigende loods. De lasers, hysterische lampen en de mega set van de twee helden maakten het een avond om het liefst elk weekend weer opnieuw te doen.

Best dj: Chris Liebing
Chris Liebing heeft na HYTE toch een onwisbare indruk bij mij achtergelaten. Wat een heerlijke sound heeft deze man en het is gewoonweg onmogelijk stil te staan bij de sets van deze held. Deze man weet op het juiste moment mysterieuze melodieën en keiharde beats met elkaar af te wisselen of te combineren. Bij sommige dj’s weet je niet zeker of ze je avond maken of kraken maar bij een set van Liebing weet je dat je je schoenen naar de klote danst!

Danny is Rave Reports huis-dj én wandelende raad-de-plaat. Hij gaat al even mee, maar geniet nog steeds van ieder feestje alsof het zijn eerste is. 

Best indoor party: Awakenings Easter Special
Commercieel of niet, Awakenings in de Gashouder is gewoon dé gouden combinatie. Met deze Easter Special 2016 vierde Awakenings haar negentiende verjaardag én Carl Cox was aanwezig! Niet de meest vernieuwende line-up, wel echt een feestje voor in de boeken.

Best outdoor party: Welcome to the Future Festival
Na de ontzettende domper van vorig jaar door het weer, klopte dit jaar écht alles aan dit feestje. Een geweldige line-up, heerlijk weer, heel veel leuke en lieve mensen en een sound systeem zoals ik nog nooit eerder op een buitenfestival heb gehoord!

Best DJ: Pan-Pot
Op welk tijdstip ze ook moeten draaien, de mannen van Pan-Pot hebben mij dit jaar geen één keer teleurgesteld. Van een rustige set overdag tot een dikke afsluiter op Awakenings. Keer op keer weten ze me weer te verrassen met ijzersterke setjes.

Eva, oftewel Eef de Raveteef. Naast techno houdt ze stiekem óók van hardstyle. Neemt geen blad voor de mond, is lekker verstrooid, facking lekker en toch nog zo bescheiden gebleven.

Best indoor party: I Need Rhythm invites sub:Merged
De Lichtfabriek leek wel de Berghain 2.0 deze avond. Een prachtige oude fabriek die omgetoverd was tot duister techno hol. Waar je kon afdwalen in nog kleinere ruimtes. Met veel lasers, rookmachines, gekke visuals en vooral harde techno. De setting en sfeer van dit feest waren helemaal top. Door de wat oudere doelgroep hing er een super relaxte sfeer. Iedereen kwam om een leuke tijd te hebben, voor de muziek en om te dansen. Niemand had de behoefte om alles vast te moeten leggen op Instagram. Hier heb ik overigens ook wat nieuw talent mogen ontdekken, namelijk D-Unity. Wat draaide hij ontzettend goed!

Best outdoor party: VOLTT Loves Summer Festival
Van alle festivals die ik bezocht in 2016, is Voltt Loves Summer Festival, degene die mij het meest is bijgebleven. Alles klopte gewoon. Het was prachtig weer, ondanks de voorspellingen. Ook het formaat van het festival en de locatie paste perfect. Niet te massaal en door het industriële van de NDSM-werf, voelde het heel intiem. Iedereen stond heerlijk in het zonnetje genieten van de allerbeste techno tot de zon onderging. Ik heb hier een heerlijke en vooral gezellige tijd gehad. Ik wilde dat er geen einde aan kwam!

Best dj: Nicole Moudaber
Dance music changed Nicole Moudaber’s life – now she’s returning the favour. Ze maakte mijn Awakenings ADE méér dan compleet met haar dikke setje. +1 voor Nicole. Deze vrouwelijke techno dj weet me keer op keer te verrassen.

Let’s start the Raveolution 2017! 

Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close