Reports

Valhalla Festival 2016 – Cirque Mondiale

Welcome to Valhalla Festival 2016 – Cirque Mondiale, where magical surprises await you. Laat je meevoeren in de wondere circuswereld van dit nachtfestival waar disco, house, deephouse, bigroom, techhouse en techno samenkomen for a bizarre ride.

Waar normaal duizenden bezoekers rondlopen op beurzen en congressen, was de RAI dit keer gevuld met dertigduizend festivalgangers uit alle hoeken van het land. Een lange tocht door de TL-verlichte evenementenhal, brengt je naar Valhalla’s droomwereld vol attracties, rariteiten en muziek. Tussen de stages vind je jongleurs, clowns, danseressen en andere acts om je even de realiteit doen vergeten. Leef je uit in de draaimolen, het reuzenrad en het spookhuis of chill bij de levensgrote waterfontein. Voor als je het liefst de hele nacht rondjes loopt, kan je hier écht heel wat kilometers maken.

Veel rondjes lopen deden wij deze nacht niet. Buiten de technostage is er voor de doorgewinterde raver weinig te vinden op Valhalla Festival. Onze avond brachten we dus door bij Babushka, waar JP EnfantSandrienAnswer Code RequestSterac aka Steve Rachmad, Juan Sanchez en Marcel Fengler plaats namen achter de decks. Wel deden we een klein uitstapje naar The Boardwalk waar housemuziek de overhand had. De Sluwe Vos en Benny Rodrigues draaiden hier een fijne b2b set. Wel was de opbouw behoorlijk lang, waardoor het geheel af en toe inzakte.

Op de Babushka stage werd er vooral op safe gespeeld met veel ups en downs, waardoor het dak er elke keer nét niet afging. Dit in tegenstelling tot voorgaande jaren. Uiteindelijk was het Juan Sanchez die met een goede set de avond tot een climax bracht. Marcel Fengler koos er voor het tempo van Sanchez niet door te zetten en ging zijn eigen weg. Ook zijn set werd opnieuw opgebouwd en wist met vlagen te pieken. Waar je verwacht als afsluiter nog even de zweetdruppels van je voorhoofd te dansen, nam Fengler wat gas terug. Toch nog een verrassing! Na een vrij melodieuze afsluiter, maar wél met hele vette tracks, was het om zeven uur tijd om het circus te verlaten.


Valhalla Festival biedt een sprookjesachtige nacht met een divers publiek en een gemêleerd muziekaanbod. Toch is de muziek te uiteenlopend voor de echte liefhebber, waardoor het samenhorigheidsgevoel, ontbreekt. Wie van kleine en intieme feestjes houdt, kan Valhalla dus beter overslaan. Maar houd je van over the top, elektronische muziek in de ruimste zin van het woord, spektakel en themafeestjes? Dan ben je op dit nachtfestival op het juiste adres. Toch gaan deze Rave Reporters voor een echte technorave liever naar een ander feestje.

Tags

Roy de Widt

Ging één keer per jaar naar een technofeest, nu één keer per week. Loopt gemiddeld een halve marathon voor strakke platen en gaat liever nooit meer naar huis.

Related Articles

Close