Blog

Waar is het feestje? #week50

Waar is het feestje? Van een warme mix van house en techno tot de rauwe industriële sound van keiharde beuktechno, van Amsterdam tot Groningen. Ook dit weekend zijn er genoeg feestjes die je technohartje sneller laten kloppen. Heb je al wilde plannen, of nog geen idee wat je gaat doen? Dit zijn de allerleukste feestjes van week 50 met onder andere QUAZAR in Utrecht, Jeff Mills in de Marktkantine en Pan-Pot in Toffler.

25 years of Quazar, De Helling Utrecht
Vrijdag 16 december 22:00 – 04:00
Heb je klassiekers lief. Het is inmiddels 25 jaar geleden dat pioniers QUAZAR de techno- en housewereld veranderden; geesteskind van Erik van Putten (Eric Cycle) en Gert van Veen (a.k.a. MC). Ze zijn bekend van de Welcome to the Future feesten in Paradiso, Studio80 en later ook het festival, energieke liveshows en de ongekende hits. QUAZAR liep in de grote jaren ’90 de huidige clubscene zo voorbij met The Seven Stars, een hardere techno classic met duidelijke house, trance en acid invloeden. Aanstaande vrijdag komen ze naar De Helling voor een exclusieve liveshow, the history of house.

Jeff Mills, Jeroen Search, Tripeo and more, De Marktkantine Amsterdam
Vrijdag 16 december 23:00 – 05:00
Jeff Mills heeft eigenlijk geen introductie nodig. Hij is de ongekende koning van de 909 en één van de zwaargewichten uit de technoscene. Dit weekend komt hij De Marktkantine laten zien wat  techno is, samen met Jeroen Search, Deniro, Tripeo en Cadans.

Joey Daniel invites Pan-Pot, Toffler Rotterdam
Vrijdag 16 december 23:00 – 06:00
Pan-Pot in de tunnel! Tassilo Ippenberger en Thomas Benedix hebben hun aanzien in de scene dik verdiend. Hun energieke, dansbare technosound, passie en liefde is duidelijk voelbaar in iedere toon en heeft de heren gedreven naar de grootste technopodia ter wereld; Awakenings, HYTE, Berghain, Watergate, Space, Amnesia. Vrijdag staan ze in het Rotterdamse Toffler en waar ze ook ter wereld staan, met Pan-Pot is het sowieso een feestje. Altijd al een speciaal plekje in ons hart, maar na de eerste avond van het Amsterdam Dance Event in De Marktkantine kan deze liefde écht niet meer stuk.

Paula Temple, OOST! Groningen
Vrijdag 16 december 23:00 – 06:00
Technogodin Paula Temple goes Grunn. Op 16 december nodigt OOST! R&R Records, het stevigste recordlabel van België, uit met Paula Temple versterkt door The Futurist en Sudden. In de buurt of bewoner van het hoge Noorden en niet vies van een avondje stevig doordansen? Zéker doen.

Valhalla Festival, RAI Amsterdam
Zaterdag 17 december 22:30 – 07:00
Oké, hét feestje voor de technopurist is Valhalla zeker niet. De Rai is groot en Valhalla Festival is een allemansvriend die naast Marcel Fengler en Answer Code Request óók de Jeugd van Tegenwoordig en Yellow Claw biedt. Toch hebben we ons vorig jaar echt vermaakt bij The Emperor met Carl Craig, ROD en de meesterlijke set van Juan Sanchez. Trommel een leuke groep vrienden op, geniet van het showelement en probeer niet te veel rond te lopen. Beter dan JP Enfant, Sandrien, Answer Code RequestSterac aka Steve Rachmad, Juan Sanchez en Marcel Fengler bij Babushka ga je het als technoliefhebber niet vinden op dit festival. En misschien spot je zelfs nog wel een Rave Reporter in het wild.

Bekijk hier onze Rave agenda.
Tips? Mail naar info@ravereport.nl

Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close