Blog

X-MAS cadeautips voor technovlinders

Breng jij de kerst het liefst door in een donker ravehol? Tel je af tot witte kerst? Of heb je liever een Merry X-mas? Mooi, dan is dit écht iets voor jou. It’s the most wonderful time of the year; kerstmis. De tijd van bezinning, vrede op aarde, samen zijn, diarree vanwege je niet goed doorgebakken slavinkje op de gourmetplaat en lelijke gebreide kerstruien. Maar kerst 2016 betekent óók gewoon een heel weekend van god los te kunnen gaan, ’s avonds met je brakke kop aanschuiven bij familie om vervolgens weer de nacht in te duiken voor de allertofste technoparty’s. Krijgen die feestdagen opeens een hele andere dimensie, nice! Natuurlijk hoort bij kerst óók cadeautjes, maar wat vind je als doorgewinterde raver nou het allerliefst onder de kerstboom? Geen flesje Rituals douchefoam gok ik zo. Dit zijn dé X-mas cadeautips voor de ekte, ekte technovlinder.

Mary Go Wild

25 jaar dance in één boek? Klinkt bijna onmogelijk toch. Niet voor Mary Go Wild. Zij vertelt in bijna 600 pagina’s het verhaal van de turbulente Nederlandse dancegeschiedenis, aan de hand van interviews met dé kopstukken uit de scene. Van house tot gabber. Een absolute musthave voor iedereen die weleens met zijn ogen dicht op een dansvloer heeft gestaan.

Alien Sound System

Geck-o, de avontuurlijke dj en producer die bekend is geworden in de hardere dance scene. Met zijn achtergrond in hardstyle muziek zoekt hij steeds de grenzen op, óók binnen andere scenes. Zijn energieke stijl rijkt verder dan de gebaande wegen en alle hokjes. Geck-o’s Alien Sound System neemt je mee in zijn persoonlijke trip, waarop de hele partycultuur is gebaseerd volgens Geck-o. Zijn nieuwe album neemt je mee in een andere werkelijkheid, even weg van de realiteit. De sounds en kleuren van allerlei verschillende genres zijn dan ook verpakt in een echt Geck-o vinyl jasje. Niet vies van een uitstapje naar een andere scene en gek op die trippy sound? Dan is Geck-o’s Alien Sound System zeker wat voor jou.

Rave tickets

Tickets voor feestjes zijn een dure hobby, helemaal als je het liefst íeder weekend een feestje meepakt. Ook al lijkt het einde van het jaar bijna in zicht, in de laatste twee weken van het jaar staan er nog een hoop mooie feestjes gepland. Op 30 december bijvoorbeeld; dan wordt de Scheepsbouwloods op het NDSM veranderd in een technowalhalla met Electric Deluxe The Warehouse Edition. Verwacht steamy hot sounds van Speedy J, RØDHÅD, Dax J, Shifted (live), Ø [Phase], Clouds, VRIL (live), Jeff Rushin en Noodlebar Soundsystem. Ook zal hier het Schotse duo Clouds een beperkt aantal van hun EP’s releasen. Verwacht geen vuurwerk of spetterende entourage. Gewoon keiharde techno, at its finest.

Awakenings – 20 years of techno

Oké, deze kan je dan misschien nog niet onder de kerstboom vinden, maar hij kan alvast gepre-orderd worden. Vanaf 13 april komt het Awakenings – 20 years of techno boek uit. Six pounds of techno history, boordevol alle hoogte- en dieptepunten, fantastische foto’s en prachtige verhalen gevangen in 530 pagina’s. Verwacht een explosie aan techno met Adam Beyer, Ben Klock, Derrick MayJeff Mills, Joris Voorn, Len Faki, Pan-Pot, Maceo Plex en nog heel veel meer. Ben je extra lief geweest dit jaar? Combineer hem met een Awakenings 20 years ticket, dan ontvang je nog twintig procent korting ook. Twee vliegen in één klap.


Hoofdmassage spin

Ja, wij hebben het ook niet verzonnen, maar de hoofdmassage spin is dé technoparty gadget. Lekker door je weelderige zweet-plak haar gaan, niet wetende op wat voor hoofd hij daarvoor is beland, om te genieten van een fijne massage.

Mary Go Wild Vinyl club

Dat Mary Go Wild het állerleukste dancemerk van Nederland is moge duidelijk zijn. De sfeer van de winkel is net zo fijn als die op een goed feestje en als je weleens door de platenbak daar hebt gebladerd, een boek uitgegeven door Mary Go Wild hebt gelezen, om advies hebt gevraagd aan de medewerkers of één van hun Basement Raves hebt bezocht, weet je met hoeveel passie al hun werk bedreven wordt. Ben je een echte vinylgek? Mary Go Wild heeft nu haar eigen vinyl label met eigen unieke releases.

Als lid krijg je vijf procent korting op alles in de winkel, ben je als eerste op de hoogte van de special editions, kan je alles pre-orderen en ben je altijd uitgenodigd bij de in-store events. Front row, ofcourse. Daarnaast is het dé kans om je house- en technocollectie te vergroten.

Crosley Cruiser Deluxe Platenspeler Zwart

Naast je vinyl platen knuffelen en afstoffen, wil je ze natuurlijk ook kunnen draaien. Met de Crosley Cruiser Deluxe Platenspeler kun je genieten van vinyl waar je ook bent. Deze Crosley platenspeler komt inclusief pitch controle en bluetooth, zodat je je techno ook snoeihard kan streamen over de interne speakers. Misschien niet het allerbeste geluid, wél een eye-catcher in je kamer.

Die Nacht ist Leben – Sven Marquardt

De kans is groot dat hij je de rij uit stuurt. Sven Marquardt is de bekendste uitsmijter van Europa en bewaker van de hemelse poorten van de technotempel van Berlijn: de Berghain. Hij heeft piercings in zijn neus en onderlip, op zijn gezicht een grote tatoeage van doornentakken en een angstaanjagende blik. Hij bereikte een cult status in de Berlijnse techno community. Die Nacht ist Leben vertelt je zijn verhalen. Over een stad, haar inwoners, over liefde, geluk, punk, drugs en de ongrijpbaarheid van de nacht. Die Nacht ist Leben is de biografie van Sven Marquardt. Voor iedereen die droomt over een wilde nacht in de Berghain en meer wil weten over deze excentrieke man.

Hyper Pearl Powerbank

Mascara op je knieën en lippenstift in je wenkbrauwen. De raveleef gaat voor vrouwen niet over rozen. Waar je uren je best kan doen op je uiterlijk, is je make-up er na twee uur al compleet afgezweet en je look alles behalve fris. Gelukkig is daar de Hyper Pearl Powerbank. Een powerbank mét spiegel. Zo zit je nooit zonder lege telefoon en kan je zorgeloos je neus poederen.

 

Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close