Blog

De zeven tracks van… Unisol

Tracks die je raken, die je inspireren of die je blij maken. Tracks waardoor je in complete extase raakt of zelfs tracks die je muziek laten maken. Iedere muziekliefhebber heeft zo zijn favorieten. Dit zijn de zeven tracks van Unisol.

Unisol bestaat uit Paul Lubbers en Mike Jungerius die elkaar in 2012 leerde kennen op de Rockacademie in Tilburg. Ze draaiden afgelopen zomer onder andere op festivals als: Welcome to the Future en Into The Woods. Muziek die ze maken is mysterieus, diep en melancholisch met een rauw randje.

“We hebben elkaar leren kennen op de Rockacademie in Tilburg, waar we na een avondje muziek luisteren er achter kwamen dat onze muziek smaak wel heel erg overeen kwam. Sindsdien zaten we ieder weekend bij elkaar in de studio en zijn we samen begonnen met draaien.”

Eduardo De La Calle – Somewhere in Your Arms

Mike: “Ik kan geen genoeg krijgen van de akkoorden in deze track in combinatie met de diepe toms in het laag. Samen creëren ze een mooie hypnose. Eduardo heeft een hele minimalistische manier van techno produceren waar ik erg van houd. Dit is één van zijn diepere nummers. Een perfecte track voor aan het einde van een set of tijdens de afterhours.”

Cobblestone Jazz – India In Me

Paul: “Deze lijst was denk ik voor ons beide niet compleet geweest zonder een nummer van Mathew Jonson, met het project Cobblestone Jazz maakte zei het nummer India In Me, een nummer die voor ons in heel veel sets de magie heeft gebracht. Daarnaast zijn wij allebei gefascineerd door de wijsheid uit India dus we kunnen ons ook wel vinden in de titel haha.”

Omar S – Psychotic Photosynthesis

Mike: “Ik hou van trippy dancemuziek. Als ik daar een goed voorbeeld van zou moeten geven, dan staat deze absoluut bovenaan. De combinatie van mooie synthesizer melodieën en de rauwe drumcomputer die de track voortstuwt maken de track heel tijdloos. Maar ook de manier waarop Omar S een verhaal in het nummer brengt door de track op stijlvolle manier tot een climax te bouwen, brengt me iedere keer weer naar een andere planeet.”

Fred P – Project 05

Paul: “Ik ben altijd een groot fan van platen die ondanks hun energie een bepaalde rust en kalmte met zich mee brengen. Fred P brengt die kalmte terug in deze driving technoplaat. Project 5 is altijd de zonneschijn die onze sets openbreekt. Dé positive energie die je nog een uurtje langer laat dansen en hoopvol de toekomst in lanceert!”

Phase – Perplexed (Rødhåd’s Extended Mix)

Mike: “Dit nummer raakt me iedere keer weer opnieuw. Rødhåd is koning in het creëren van emotie in techno. Door de orgel-achtige sound is de remix melancholisch en zweverig, maar zonder de kracht en eenvoud van techno te verliezen. Dit is een track voor diep in de nacht in een donkere club.”

Ricardo Villalobos – Dexter

Paul: “Een plaat maken die heel minimaal is maar precies de juiste noten raakt is iets wat iedere artiest probeert te bereiken. Met Dexter laat Ricardo Villalobos zien hoe je dat doet. De emotie in deze track laat je achter met het gevoel dat we allemaal wel eens ervaren, een emotie die je ervaart na een heftige of belangrijke periode in je leven.”

Linkwood – Love Lost

Mike: “Dit is een recent nummer maar absoluut niet minder tijdloos. Hij heeft bij mij een lange periode op repeat gestaan en op een gegeven moment heb ik met Paul afgesproken de track niet meer te draaien in onze sets omdat we dat al te vaak gedaan hadden. De track is voor mij een warm bad van analoge synthesizers waar ik de hele dag in rond wil zwemmen.”

Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close