Blog

Locatie uitgelicht – Gashouder

Waar anders deze reeks te beginnen dan in de Gashouder? Volgens velen immers dé tempel van de techno. Ooit voorzag deze Gashouder de Amsterdammer van gas, nu voorziet het eenieder van héle fijne, stampende en dampende techno. Niet voor niets werd deze locatie tijdens de Dutch Techno Awards al eens uitgeroepen tot beste locatie.

De Gashouder is zonder twijfel het meest karakteristieke gebouw van de Westergasfabriek. De grote, ronde binnenruimte met het prachtige gietijzeren plafond maakt dit gebouw tot een indrukwekkende verschijning. Wie hier eenmaal een voet binnen heeft gezet, vergeet dit zijn leven niet meer.

De Gashouder is een plek van uitersten. Wie groot denkt, wie durft, is klaar voor de Gashouder

Awakenings heeft gedurfd. En hoe! (Thank God for that!) Nadat Awakenings hier in 1997 de eerste editie heeft laten plaatsvinden van het inmiddels legendarische concept, is de Gashouder langzaamaan uitgegroeid tot die befaamde tempel van de techno. Inmiddels zijn de twee dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Eenmaal binnen wil de technoliefhebber hier nooit meer weg. Donker, industrieel en broeierig – hét ideale klimaat voor de perfecte rave. Tel daarbij op: vuurwerk, visual effects en een prachtig dak met indrukwekkende  ledverlichting – en je hebt een niet te evenaren spektakel. Dit alles laat zich natuurlijk prima bekijken vanaf de tribune, maar nog veel beter laat de ronde ruimte zich lenen voor een letterlijke interpretatie van ‘het rondjes lopen’. Verdwalen doe je hier nog sneller dan in een dichtbegroeid bos. Maar nog nooit is het verlangen om te verdwalen zó groot geweest! De Gashouder, een plek van uitersten. Wie durft?

Bron foto: Max Kneefel, Awakenings, ADE15.

Tags

Marscha Sarton

Queen (after)party. Na ontelbaar feestjes nog láng niet klaar met raven. Age is just a number. Danst het liefst aan één stuk door en moet regelmatig de tent worden uitgezet when the music stops. Music is my religion.

Related Articles

Close