Reports

HYTE Amsterdam 2017 – Pan-Pot & more

HYTE is bekend van de wereldberoemde Amnesia party’s op Ibiza, maar host ook jaarlijks events in New York en techno hoofdstad van de wereld: Berlijn. Amsterdam blijft hierin niet achter. Sinds 2015 geven ze ook in onze hoofdstad, twee keer per jaar een reeks feesten waar we keer op keer helemaal wild van worden.

HYTE Amsterdam 2017 is dan ook het excuus om al je goede voornemens over boord te gooien en je favoriete warehouse aan de Elementenstraat te betreden voor een reeks wilde party’s. Aan lasers, goede muziek, dj’s en een fijn publiek geen gebrek. Afgelopen vrijdag was het tijd om de boel waardig af te sluiten tijdens de closing night HYTE Amsterdam 2017 – Pan-Pot & more. Met een fijne mix van house, maar vooral techno op het menu.

Vlak voor het begint, raakt het dan toch helemaal uitverkocht. Dik verdiend! De avond begint rustig, maar wel in gezelschap van een flinke bass die extra lekker door dreunt. Fabio Florido weet het publiek feilloos op te warmen voor een lange nacht. Aan verlichte kroonluchters, dikke lasers en een goede vibe ook deze avond weer geen tekort.

Gregor Tresher neemt vervolgens het roer over. Met een knallende live set van een uur, weet hij iedereen aan het dansen te krijgen. De muzikale beats dringen tot in je borstkas door en geven genoeg energie om nog de hele avond door te dansen. Want als Nic Fancuilli om half drie zijn plek achter de decks neemt, is de vloer nog stampvol met enthousiaste ravers die nog lang niet denken aan stoppen.

Dit is precies die vibe waarover we vorige week schreven en wat HYTE in de Warehouse Elementenstraat een uniek feestje maakt in de Amsterdamse scene. De locatie brengt, mede dankzij de geschiedenis, een warm gevoel van één voor allen, allen voor één met zich mee. Hier is het raven uitgevonden. Door de dj-booth midden in het publiek te plaatsen, is er nauwelijks afstand tussen de grote artiesten en hun fans. Dat is een ongekend succes. Je merkt aan de dj’s hoe fijn ze het vinden om zulke interactie te hebben met het publiek.

De lachende gezichten van Tassilo en Thomas tijdens hun vier uur durende set spreken boekdelen. Ook zíj genieten van deze closing night. Hun set brengt niet alleen de avond, maar ook de reeks feestjes van HYTE Amsterdam 2017, naar een waar hoogtepunt met fijne melodielijnen en een pompende bass. Ze flikken het opnieuw.

Ook wordt extra duidelijk dat de vierentwintiguursvergunning een (welverdiend) geschenk uit de hemel is voor de Elementenstraat. Vooraf werd al aangekondigd dat we voor deze closing night een uurtje langer doorgaan, maar dit weerhoudt Pan-Pot er niet van om die vier uur nog met wat minuten extra te verlengen. Als je denkt dat de nacht echt ten einde komt, mixen ze er toch nog een vette plaat in. Richting het ultieme hoogtepunt. Give me more! En dat gaven ze. Zeker tot tien over acht.

HYTE Amsterdam is nu al twee jaar op rij de perfecte blend van het zonnige Ibiza en het rauwe Berlijn in Amsterdam. Onmisbaar en een fijne aanwinst voor de stad. Hopelijk keren ze ook dit jaar terug in oktober met HYTE Amsterdam 2017 voor het Amsterdam Dance Event. Dan zijn wij er uiteraard bij.

Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close