Reports

HYTE Amsterdam Chris Liebing & more

Met de geweldige edities van Hyte tijdens het Amsterdam Dance Event nog fris in ons geheugen, hebben de echte liefhebbers niet lang hoeven wachten op de bekendmaking van een nieuwe reeks feestjes. Drie weekenden Hyte, gevuld met house en techno, in de door ons zo geliefde Warehouse Elementenstraat. Deze nacht stond geheel in het teken van de allerbeste techno van onder andere Planetary Assault Systems, Chris Liebing en Jeroen Search.

Bij binnenkomst is Matrixxman de zaal goed aan het opwarmen. Tijdens zijn set is het nog rustig en komt het publiek langzaam binnen gedruppeld. Desondanks heeft hij genoeg tijd om voor een goed gevulde zaal te draaien en stelt dan ook zeker niet teleur.

Vervolgens neemt het alter ego van Luke Slater, Planetary Assault Systems (live), het roer over. Hij heeft zijn strepen in de scene al ruimschoots verdiend, maar draait met een lading energie en passie alsof het zijn eerste keer is. Hij bespeelt het publiek precies op de juiste manier. Dit in combinatie met de ontzettend vette lasers, zorgt er voor dat je compleet in de vibe van de muziek en de nacht wordt meegenomen. Alsof morgen nóóit komen gaat.

Als de verlichting gedimd wordt, weet je dat het tijd is voor dé man van de avond; Chris Liebing. De vorige keer dat we hem zagen draaien was in precies dezelfde setting, maar dan met Speedy J aan zijn zijde. Na Matrixxman en Planetary Assault System, bouwt hij de spanning op. Hij kan sets openen als geen ander. Zodra hij de eerste beukende beats eruitgooit, zie je aan de gezichten dat dit is waar het publiek de hele avond op heeft gewacht. Ook aan het glimlachende gezicht van Liebing is te zien dat hij duidelijk van deze interactie geniet. Hij neemt zelfs nog even de tijd om tussen zijn set door een vlag te signeren van een fan.

Doordat de indeling van de zaal net iets anders was en de dj booth op gelijke hoogte van het publiek stond, kon je goed zien wat hij aan het doen was. Chris Liebing maakt op diverse momenten goed gebruik van zijn mk2 en de maschine jam, die hij als een koning weet te bedienen. Ook de delay effecten geven zijn set net dat beetje extra. Dit is Liebing in zijn Element.

Als het einde van zijn set nadert, zie je duidelijk dat het publiek nog steeds niet klaar is. Na zijn laatste track wordt er overtuigend “WE WANT MORE!” geroepen. Na nog één laatste nummer, is het dan toch weer ochtend geworden en druipt iedereen voldaan af naar huis.

Opnieuw een memorabele nacht. Hyte in de Warehouse Elementenstraat blijft een succesformule. De ongekende sfeer van de venue, de steengoede artiesten en de haarscherpe Funktion One sound die bij je binnendringt. Met nog een paar dagen wachten kijken wij dan ook zeker uit naar aanstaande vrijdag voor de Hyte Amsterdam closing night mét een extra lange set van Pan-Pot. Yes to all!

Tags

Danny van Ingen

Danny is dé Rave Report dj en wandelende raad-de-plaat. Gaat al even mee, maar geniet nog steeds van ieder feestje alsof het zijn eerste is.

Related Articles

Close