NieuwsUitgelicht

Katharsis – niet je ordinairy technofeestje

Katharsis is terug. Al twee jaar op rij zijn we aanwezig, maar dit jaar gaat Reaktor Events een stapje verder. Two days of Katharsis are coming. Op 4 en 5 augustus kun je keihard uit je dak op experimentele technobeats in de Warehouse Elementenstraat. Ik zou 6 augustus alvast vrij vragen.

Reaktor is niet alleen bekend van de KK-community – die stiekem nog wel beruchter is dan de feestjes zelf – maar vooral van de rauwe feestjes. Hier worden dj’s afkomstig uit een meer duistere, industriële technoscene geboekt en gaat the crowd spontaan slecht op de creepy visuals. Waar Unpolished vooral snoeihard is en dwars door de geluidsbarrière beukt, is Katharsis alternatief en kleurt buiten de lijntjes. Geen hokjes. Maar acid, industrial en soms zomaar een dope hard dance plaat er tussenin. Vooral niet je ordinairy technofeestje dus.

Een verademing dat er tussen al die blije zomerse festivals, ook dit jaar weer een flinke tegenhanger wordt geboden door Reaktor. Niets boven tot in de late uurtjes doordansen in een donkere, industriële omgeving. Dus zoek je de perfecte Dekmantel afterparty? Of ben je na de zoveelste keer YMCA op de Gay Pride aan duistere techno toe? De Warehouse Elementenstraat is the place to be.

Zorg dat je op 27 maart klaar zit wanneer de presale van start gaat. Katharsis verkoopt altijd uit. Maar voordat het zo ver is, gaan we aanstaande zaterdag alvast even proefdraaien. Tot op Unpolished.

Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close