BlogUitgelicht

Throwback – HYTE ADE x Collabs

Laat ik gelijk maar eerlijk zijn. Toen we startten met Rave Report, was ik op het eerste gezicht misschien een waardeloze aanwinst. Office manager bij een technisch reclamebureau, fotograaf – wat stiekem wél heel handig is – en totaal geen kennis van technomuziek. Toch maakte iets mij nieuwsgierig naar die feestjes en festivals, dus gaf ik me compleet over en liet me meenemen van het ene naar het andere feest. Meerdere edities van Awakenings, een heel festivalseizoen en talloze technofestivals verder, dacht ik toch wel het ‘groentjes imago’ van mij afgeschud te hebben. Tot ik tijdens Amsterdam Dance Event, de Warehouse Elementenstraat binnenstapte. 

“Collabs all night long tijdens HYTE ADE, daar moéten we heen!”, zeiden mijn Rave Report collega’s toen de ADE feestjes bekendgemaakt werden. Nooit eerder had ik gehoord van HYTE, vaag kwam de naam Chris Lieb(l)ing (wist ik veel) mij bekend voor en ik had geen idee van die vette warehouse in Amsterdam-West. God, wat is er een hoop veranderd in de laatste paar maanden en wat was ik toen nog groen. Ik ben nog steeds iedere dag blij dat ik een kaartje heb gekocht voordat het dubbel en dwars uitverkocht was.

Totaal gedesoriënteerd betrad ik de Warehouse Elementenstraat. Nooit eerder was ik in zo’n duistere setting voor een feestje geweest. Verschillende verhogingen waar je, typisch iets voor mij, net even vergeet je voeten op te tillen, hysterisch bewegende lampen, rode lasers en een duistere beat die tot in je borstkas door dreunde. Een compleet ander gevoel dan de zomerse festivals, waar ‘vlinderen’ de boventoon voert. Dit ging de avond van mijn leven worden.

Ik begon de dag met een opwarmer op Dockyard festival. Maar HYTE ADE x Collabs vond plaats op een compleet ander niveau. Tintelingen van mijn tenen tot mijn kruin. “Wow, wat is dit vet hè!”, roep ik nog tegen een vriend, terwijl een lichtflits mij verblindt. Sta ik nou gewoon tegen een wildvreemde te lullen? Toch deelt de jongen volledig mijn mening en lijkt niets te merken van dat ik hem aan zag voor iemand anders. Het blijkt maar weer dat we allemaal voor hetzelfde komen: genieten van een nacht lang dikke techno van deze twee meesters.

Chris Liebing en Speedy J pompen met veel geweld de ene na de andere vette track de ruimte in. Wauw, dit kan mij niet lang genoeg duren! En wat een geluk dat precies vanavond dit duo de héle avond op het programma staat. Naarmate de nacht vordert, wordt het rauwer en sneller. Ik voel geen enkel moment de behoefte om even rustig aan te doen. Alles loslaten en dansen. Dit was écht het moment dat mijn technohartje opbloeide en schreeuwde: “MEER, MEER, MEER!”.

HYTE mag voor mij met recht één van de paradepaardjes binnen de technoscene genoemd worden en heeft mij echt kennis laten maken met techno zoals techno bedoeld is. Met vermoeide en trillende benen verliet ik de Warehouse aan de Elementenstraat. Maar trots! Trots als een pauw met zeven lullen op dat nieuwe fel bonkende geboren technohart.

 

Tags

Roy de Widt

Ging één keer per jaar naar een technofeest, nu één keer per week. Loopt gemiddeld een halve marathon voor strakke platen en gaat liever nooit meer naar huis.

Related Articles

Close