ReportsUitgelicht

Loveland van Oranje 2017

Landgenoten! Afgelopen Koningsdag kwamen wij bijeen om de vijftigste verjaardag van onze eigen Koning Willy te vieren. Driewerf, hoera! Het is algemeen bekend dat onze prins Pils best van een feestje houdt, dus zetten wij deze eeuwenoude traditie graag voort. Geen oranje tompoucen, oranje bitter, vrijmarkt of appeltjes van oranje dus, maar dansjes op Loveland van Oranje.

Ondanks dat iedere vierkante meter van Nederland tijdens Koningsdag gevuld is met feest, wist Loveland een goede line-up samen te stellen vol b2b sets van techno Royalty. Ook hielden ze als één van de weinige organisaties in Amsterdam volledig rekening met het slechte weer en zorgden voor een 100% weatherproof editie. Wat flexibiliteit en meedenken met je bezoeker op een dag als deze… wij houden er van!

Voor wie tijdens het genieten van de heerlijke livesets toch heimwee kreeg naar dat echte Oud-Hollandsche WC-pot gooien, de vrijmarkt, valse jengelende violen en taaie stroopwafels, kon meedoen aan een stoelendans, Jenga spelen met gigantische houten blokken en in de spagaat voor het een mega Twister spel. Je bent een Hollander, of je bent het niet.

Terug naar de muziek! Waar Loveland het normaal graag een beetje rustig aan doet, hadden ze deze Koningsdag besloten om flink wat extra gas te geven. Steamy sets van Christian Smith b2b Reinier Zonneveld en Michel de Hey b2b Wouter S. hadden flink de vaart er in. Ook zij hadden blijkbaar in de gaten dat we deze dag maar negen uurtjes zouden hebben in plaats van elf. Gas op die lolly, dus!  Na deze fijne sets was het de beurt aan Alan Fitzpatrick b2b Reset Robot. Laat onze Willem het maar niet horen, maar wat ons betreft stootte Alan Fitzpatrick hem direct van de troon. Hem zien we volgend jaar graag terug, wuivend naar de menigte onder het genot van héél veel techno.

Toen Rod Malmok b2b Juan Sanchez daar nog een schepje bovenop deden met heerlijk grof oranje geweld, was er géén weg terug. Dit is een Koningsdagfeestje voor in de boeken. Secret Cinema b2b EgbertLIVE, zetten dit heerlijke tempo nog even flink door. Naast de ontzettend goede techno, was ook de sfeer om van te genieten. Een goed feestje op Koningsdag zonder al te veel hoempapa en gedoe – het kan blijkbaar dus wél gewoon. Met gruwelijke techno als verbindende factor voor heel eventjes weer oranjegezind en één voor het vaderland. Willy bedankt! Doen we volgend jaar nog een keertje over, ja?

Foto’s door Loveland

Tags

Eva Selhorst

Eef de 'rave teef'. Houdt stiekem ook van hardstyle. Neemt geen blad voor de mond. Lekker verstrooid, facking lekker en toch nog zo bescheiden gebleven.

Related Articles

Close