Muziek

DJ Rush – Funk U Up #Favorietje

Ooit was ik een overtuigende hardstyle liefhebber die van ‘eentonige muziek’ (lees: techno) niets moest hebben. Totdat ik betoverd werd door de magische hard techno klanken van dj Rush op Awakenings.

Het is 15 april 2005. Het was een collega eindelijk gelukt om me om te praten en daar stond ik dan in de Gashouder. Vooral met het idee dat ik zo weer thuis zou zijn. Onzeker keek ik de danspasjes van mijn buurman af en hoewel het even wennen was, heb ik gedurende de avond uiteindelijk niet één keer aan naar huis gaan gedacht. Vooral tijdens de hard techno set van dj Rush valt alles op zijn plaats. Techno soft en saai? No fucking way! Ik geniet intens.

Als het einde van zijn set nadert, pakt hij de microfoon en begint ineens het publiek te bespelen met de lyrics: “Funk u right on up! Funk u right on up! Hey you sitting over there, get up of your chair and move your body round, so that all funk around.” Een moment dat ik nooit meer zal vergeten.

Tags

Danny van Ingen

Danny is dé Rave Report dj en wandelende raad-de-plaat. Gaat al even mee, maar geniet nog steeds van ieder feestje alsof het zijn eerste is.

Related Articles

Close