ReportsUitgelicht

Welcome to the Future Festival 2017

Dansen in de toekomst. Het is 22 juli 2017. We gaan op reis. We zullen vandaag misschien nog niet rondvliegen op de maan, onze drankjes zullen niet bezorgd worden door drones en thuiszitters kunnen hier en daar inschakelen via DanceTrippin, helaas wél zonder VR-bril. Maar dat deert niet, want met Welcome to the Future ligt de weg naar de toekomst open.

Ook dit jaar toverde het Twiske om in een wondere sprookjeswereld​. Welcome to the Future is als de familieverjaardag onder de festivals, maar dan écht gezellig en zonder kringetjes of blokjes kaas. Overal dwalen oude bekenden en vrienden. Vanuit ieder hoekje klinkt fantastische house en techno, maar bovenal oude, vertrouwde gezelligheid. En zelfs als je niet uit Amsterdam, Oostzaan, Landsmeer en omstreken komt, hoor je er gewoon bij. We zijn one big happy family!

De mainstage voelt minder ‘groots’ aan dan vorig jaar, maar past des te beter bij de sfeer van het festival. Stel je voor je dwaalt als Roodkapje door het bos en dan staat daar plotseling opeens een lief, kneuterig peperkoekhuisje versierd door het fel rode bonkende hart, de regenboogtrap en een funky groove. Precies passend in de stijl en sfeer van het festival. Wel had de muziek hier iets meer opbouwend mogen zijn. Het bleef gedurende de dag vrij tam. “Alsof je in de wacht staat bij de Ziggo klantenservice”, hoorde ik een feestganger die snel vluchtte naar de technotent zeggen. Af en toe een flinke bass erin, hadden we graag gezien.

Inside the techno tent zat het tempo er stevig in. De hele dag werd er diep en melodieus gedraaid, met heerlijke industrial invloeden. Pompende treintjestechno all the way. Met als hoogtepunten ROD – baas numero uno beukte heerlijke stevige platen met een diepe bass die perfect tot zijn recht kwamen in combinatie met de enorme LED-schermen, lasers en spacey visuals, natuurlijk Chris Liebing met zijn intense opbouwen en diepe drops, maar ook vooral Luigi Madonna en Markantoni als absolute verrassing van de dag.

Maar nóg verrassender was het Circus, waar muzikale house en techno zorgden voor een buitenaards goede vibe. Sfeervol en melodisch, waar drops met luid gejuich worden ontvangen. Dat typische Summer of Love gevoel. Met je ogen dicht dansend, alsof je dertig pillen weggekauwd hebt en dan eigenlijk realiseert nog gewoon nuchter te zijn. Magisch!

Om klokslag twaalf uur klinken de laatste deuntjes vanuit het Circus en druipen we af, het Twiske door, terug naar huis. Lachend, zwalkend, maar vooral napratend over de heerlijke dag. Zoals het had gemoeten. Het ging na afloop van Welcome To The Future Festival slechts nog over één ding: de logistiek. Ja, héél vervelend. Maar zijn we dan ineens allemaal het zwoele Circus, de funky Amsterdam stage, de zonnige main en sweaty technotent vergeten? Ieder hoekje, ieder bosje, waar de vrolijkheid, duurzaamheid, vriendschap, innovatie en liefde vanaf spatte?

Daarom zeggen we het gewoon nog eens; kom volgend jaar (waar mogelijk) geheel volgens de duurzaamheidsfilosofie van het festival lopend (de beste tip, doen wij íeder jaar) of gun jezelf een leuk, gezellig fietstochtje (ook als je van ver komt; lang leve de ov-fiets) door het Twiske en Amsterdam-Noord. Schud het van je af. En zorg vooral dat je er volgend jaar weer bij bent, want in het Twiske of niet, Welcome to the Future Festival is als dansen op de maan met uitzicht op de sterren.

Bekijk ook ons Welcome to the Future Festival fotoalbum.

Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close