ReportsUitgelicht

Loveland Festival 2017, een droomwereld aan de Sloterplas

Ruim vier jaar geleden dwarrelde ik als groen technoblaadje rond op Loveland Festival, één van mijn eerste festivals ooit. Daar aan de Sloterplas bloeide mijn technohartje op, op de stevige beats van onder andere Sven Väth. Een festival met een bijzonder plekje in mijn hart dus. En zoals ik zijn er vast velen, want Loveland verovert al meer dan twintig jaar de harten van menig technoliefhebber (to be).

Loveland Festival is niet alleen techno aan de Sloterplas, maar een festival waar allerlei soorten kleuren, maten, windstreken en mensen voorbij komen. Waar iedereen vrolijk en relaxed is. Studenten aan het bier, bandana boys die wild hun beste voor de spiegel geoefende moves showen, bakfietsmoeders die nog even snel oppas konden regelen en zelfs gepensioneerden die vooral zwierig dansend met hun ogen dicht worden gespot. Allemaal dragen ze bij aan die ongekende Loveland sfeer. Ook afgelopen zaterdag is die fijne vibe weer aanwezig. De harde kern mengt zich met de groene technoblaadjes die zich, net als ik toen, laten betoveren door de Loveland magie die in ieder hoekje van de Sloterplas voelbaar is.

Al hoewel deze fantastische locatie zich er perfect voor leent om heerlijk te verdwalen, hebben we met een sterke programmering als deze, toch een zekere planning met artiesten die we sowieso moeten zien. Daar tussendoor is Circoloco eigenlijk elke keer weer een heerlijke uitvalsbasis om even mee te deinen op de muziek met hier en daar een klein, zeldzaam zonnestraaltje op ons gezicht.

Al ’s middags komt de dag tot een fantastisch hoogtepunt tijdens de set van Reinier Zonneveld in de Tech tent. Met enorme power zet hij een zeer energieke set neer met geweldige platen, zoals zijn eigen ‘Hard Gaan’. Dus dat doen we. Het dak van de tent knalt eraf! Deze plaat brengt zo’n enorme boost met zich mee, dat iedereen de benen onder zijn lijf vandaan danst op de snelle beat. Tussen het rookgordijn door zien we heel veel handjes meedeinen op de maat van de muziek. Heel tof!

Bij de Fire stage heeft Sam Paganini de vaart er al vroeg in zitten. Lekker. Daarna is het de beurt aan één van mijn favorieten; Pan Pot. Na die fantastische avond in De Marktkantine tijdens het Amsterdam Dance Event – die je dit jaar écht niet mag missen – kunnen ze nog weinig verkeerd doen bij mij. Maar ook vandaag maken ze het weer waard met een stevige set en reageert het publiek er heerlijk op. Zelfs bij zo’n grote, massale stage wordt er overal echt gedanst en zien we mensen met een enorme glimlach op hun gezicht zichtbaar genieten. Heel eerlijk, hoe vaak zie je dat nog?

Luke Slater vult de rode Tech tent met zware treintjestechno. En toch besluiten we deze dag echt af te sluiten bij Adam Beyer, ook al is het nog maar een klein uurtje. Inmiddels is het pikdonker geworden en zorgen de rookmachines en lasers voor een waanzinnig effect. De Zweed is de koning van de afsluiters, maar weet ons, zelfs met die kennis, te verrassen met een heerlijke, vlijmscherpe set.

Loveland Festival 2017 is als een droomwereld aan de Sloterplas. Zo sfeervol als dit festival, zien we er maar weinig. Tel daar die geweldige locatie en heerlijke line-up bij op en je kunt niet anders concluderen dan dat er niets boven een festivalzomer in ons eigen Amsterdam gaat. Volgende keer graag wél met een beetje zon.

Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close