ReportsUitgelicht

The Crave Beach Festival 2017

Na een prachteditie van VOLTT op het NSDM in Amsterdam en slechts een paar uur slaap, is het moment daar. Op een stralende zondagochtend kan ik, als trotse inwoner van Den Haag, mijn fiets weer uit de schuur halen. We vertrekken naar het o, zo mooie Scheveningen. Dit keer niet om te bakken in de zon en een overpriced patatje te halen, maar voor The Crave Beach Festival – je reguliere strandfeestje, maar dan anders. Het Scheveningse beachstadion is omgetoverd tot een klein, maar extreem fijn festivalterrein waar je lekker op je blote voeten in het zand kan dansen.

Perfectie

Iets in me, zei al vanaf het begin dat deze dag perfect zou worden. Niets is minder waar! De mensen zijn geweldig, de sfeer had niet beter gekund, de zon schijnt, het is lekker warm en het geluid prima afgesteld. Maar wat het hele plaatje écht compleet maakt, is de fijne muziek op The Crave. Van Terekke die de dag opent tot DJ Nobu die de dag afsluit, leveren de dj’s top mix werk.

Waar Deniro de dag ervoor op VOLTT het wat rustiger aan deed, gaat hij vandaag een tandje harder. Zijn set komt goed tot zijn recht, hier op het Scheveningse strand. Maar ook de Amerikanen van Octave One geven een heerlijke live set weg. De twee heren doen absoluut niet moeilijk over nog een tandje harder en delen rake klappen uit. De toon is gezet en dit gaat nog zo’n anderhalf uur steady door, waarna Anthony Parasole het overneemt.

Magische avonduren

Terwijl de avond begint te vallen tijdens de set van Anthony Parasole, valt mij op dat iedereen zich in een soort Zevende Hemel bevindt. De muziek plus de omgeving, zorgen voor een magisch gevoel. Alsof we ons in een sprookje bevinden. Na Parasole nam DJ Nobu het over. Het heeft wel even geduurd voordat iedereen het doorhad dat hij het roer had overgenomen, omdat het ZO extreem soepel ging. Een prachtige mix van zweverige deuntjes en keihard beuken. Midden in de set komt dan ineens de bekende melodie van het nummer ‘Hor’ (van ROD) in de mix. Een geweldige plaat, maar zeker in combinatie met een prachtig belicht beachstadion geeft het een extra boost.

De set komt op zijn einde, de bekende vlaggen van The Crave zijn weer het publiek ingestuurd en Nobu sluit af met een plaat waarvan ik precies had gehoopt dat die gedraaid zou worden. ‘Rave (Dirt mix)’ van Head High. Heerlijk. De dag is helaas alweer voorbij en ik prijs mezelf gelukkig dat ik op mijn fiets terug naar huis kan, nagenietend van deze fijne dag. Heimwee treed meteen op. Als iemand me zou vragen hoe het perfecte zondag zomerfeestje eruit zou zien, heb je hier je antwoord…

Tags

Clemens Wildschut

Niet zo lang in de scene te bekennen, terwijl hij er dieper in gaat dan je denkt. Klikt veel foto's en doet graag een dansje!

Related Articles

Close