ReportsUitgelicht

VOLTT Loves Summer Festival 2017

De kenner weet; steevast kijken wij stiekem al maanden uit naar het einde van het festivalseizoen. Niet omdat we het liefst zo snel mogelijk de zomer achter de rug hebben, maar omdat we dan eindelijk weer kunnen dansen in onze achtertuin. Op VOLTT, waar house, minimal, electro, maar vooral techno de basis vormt voor één van de hoogtepunten in je festivalzomer. Met dit jaar als grande surprise, de heropening van onze geliefde helling.

Waar VOLTT voorgaande jaren uitverkocht, is dit de laatste jaren, ongetwijfeld door de moordende concurrentie tijdens het laatste weekend van augustus, niet het geval. Ook dit jaar merken we dat het tot een uurtje of vier erg rustig op de Scheepswerf is. Ook, mede door de grotere opzet van het terrein, vallen er hierdoor veel gaten. Gelukkig doet dit niet onder aan de goede vibe, heerlijke sfeer en gezelligheid. Want zoals altijd lopen er op VOLTT tal van bijzondere bezoekers en liefhebbers, die flaneren en vlinderen over de industriële dansvloer annex catwalk van het NDSM.

Het hoofdpodium Y is dus weer terug op de scheepshelling en dat is een genot. Zo vaart er een reusachtig cruiseschip langs, terwijl we flink aan het dansen zijn en hebben we een prachtig uitzicht op het IJ en een deel van de Amsterdamse skyline. Dat in combinatie met de set van Konstantin Sibold, is extra lekker. Vroeg in zijn set draait hij zijn eigen plaat ‘Mutter’, een persoonlijke favoriet, waarna hij deze prachtig over mixt naar een mix van de plaat ‘Ghetto Kraviz’. Lekker, maar we móéten door. Naar Charlotte de Witte.

Vorig jaar betoverde Charlotte ons tijdens de Mary Go Wild Basement Raves met een donkere set, waar ze opviel door haar originele keuzes en rauwe geluid. Maar ook dit jaar, toen zij haar eerste EP releasede bij het Mary Go Wild Black label, zette ze de kleine winkel aan de Zeedijk op zijn kop. Een set die we dus niet mogen missen. En niet hadden willen missen. In het brandende zonnetje, zet deze stoere Vlaamse, hands down, de beste set van de dag neer. Kijk alleen al naar deze de magische remix van ‘The First Rebirth’, op lage BPM. Een gigantisch talent, die zich inmiddels niet meer hoeft te bewijzen en op de grootste podia te vinden is, maar Charlotte de Witte gaat nog veel verder komen.

Terug naar de mainstage, maar daar kan Levon Vincent ons helaas niet helemaal bekoren. Ook op de andere stages, vinden we niet helemaal wat we zoeken, het is allemaal net iets te mellow, dus blijven we bij Z staan. Daar weten SHDW & Obscure Shape blijkbaar precies waar we naar op zoek zijn. Met een vette remix van ‘Funk You Up’ krijgen ze het héle publiek aan het dansen. Funky beats in combinatie met een stevige bass zorgen voor het welbekende handen in de lucht, ogen dicht en met je hoofd meedeinen op de maat van de muziek. En ook toen Regis zijn weg naar het podium vond, hebben we hier nog heerlijk staan dansen.

Een dag vol gas op stage Z dus. Het is een verademing dat de ‘hardere techno’ eindelijk een keer niet weggestopt wordt in een donkere tent. Zeker met dit mooie weer, hebben we naast steengoede setjes, ook heerlijk kunnen genieten van de zonnestralen en de extreem goede sfeer die er op het festival hing.

Afsluiten doen we uiteraard op de helling, bij Alan Fitzpatrick. Omdat hij dit als een meester kan. Met hele spacey, soms wat zoete, niet heel erg spannende, maar wel gewoon verdomd lekkere techno, weet hij ruim vijftienduizend ravers te betoveren. Allerlei gekleurde lasers en een enorme deken van rook valt over de nog lang niet uitgedanste koppies heen en de laatste twee uur dansen we zo, keihard, het festivalseizoen uit.

Gelukkig hebben we nog even in onze agenda gespiekt en houdt het tegenwoordig met VOLTT nog niet op. Er komen steeds meer festivals bij en gelukkig is het seizoen nog niet voorbij, maar afsluiten met deze, was ook dit jaar zeker geen straf geweest.

Bekijk hier ons VOLTT Loves Summer Festival fotoalbum.

 

Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close