BlogUitgelicht

Amsterdam Dance Event 2017 – Wat moet je nou écht zien?

De jaarlijkse gekte van Amsterdam Dance Event gaat vandaag beginnen. Duizenden events, meer dan tweeduizend artiesten verspreid over meer dan honderdvijftig locaties in maar vijf dagen. Je wordt overspoeld met keuzes waardoor het lastig wordt om er überhaupt één te maken. Weet je nog steeds niet waar je heen moet? Om het je wat makkelijker te maken, hier een lijstje van feesten die je echt moet bezoeken!

Woensdag 18 oktober

Richie Hawtin x Loveland Presents: Official ADE Opening

Waar: Nieuwmarkt, Amsterdam
Prijs: Gratis

Tijd: 18:00 – 20:00 uur
Line-up: Richie Hawtin

Dit twee uur durende feestje namens Richie Hawtin is het startsignaal van deze prachtige week vol techno en liefde. Het is gratis, dus go check it out!

Awakenings x Figure Nacht

Waar: Gashouder
Prijs: €42,50
Tijd: 22:00 – 08:00 uur
Line-up: Regal, Roman Poncet, KiNK presents Cyrillic, Robert Hood, Len Faki, Lady Starlight, Jeff Mills

Wederom slaan de organisatoren van Awakenings en dj en labelbaas Len Faki hun handen ineen voor het eerste feest van de reeks jaarlijkse feesten van Awakenings op Amsterdam Dance Event. Vorig jaar was het de eerste keer dat dit gouden duo samenwerkte, dat was het begin van iets ge-wel-digs. Het is een enorme aanwinst voor de ADE gekte. Wil je mooie lichtshows en toffe namen? Zoek niet verder. Kaarten zijn nog steeds te koop, maar wees snel.

Intercell x Monkeytown / ADE

Waar: H7 Warehouse
Prijs: €14,50
Tijd: 23:00 – 06:00 uur
Line-up: Gajek, Siriusmo, Dark Sky, Modeselektor, Shed, rRoxymore, FJAAK

Het eerste feest van drie gestoorde Intercell feesten. Hier ga je hard, duister en rauw, in combinatie met bizarre visuals. Intercell is zeker een feest waar je een keer geweest moet zijn. Met meerdere uitverkochte edities is dit een nacht, waar je ook tijdens ADE geen spijt van zult krijgen.

Donderdag 19 oktober

Reaktor ADE – DVS1 presents: The Wall of Sound

Waar: Warehouse Elementenstraat
Prijs: Uitverkocht
Tijd: 22:00 – 08:00 uur
Line-up: CEM, Gunnar Haslam, Karenn, Tzusing, Helena Hauff, Lory D, DVS1, An-I, Oscar Mulero, Umwelt

Reaktor meets Amsterdam Dance Event. Ze beginnen donderdag met het gestoorde concept van DVS1: The Wall of Sound. Een gigantische muur speakers die oorverdovend geluid pompen. Dit in combinatie met Reaktor en de Warehouse Elementenstraat, zorgt voor één van de meest te gekke feesten van heel Amsterdam Dance Event. Heb je geen kaartje? Niet getreurd, want ondanks het uitverkocht is, kun je op Ticketswap vast nog wel een kaartje krijgen. Dit is zo’n feest waar je spijt van gaat krijgen, als je er niet bij was.

MARY GO WILD / ADE Basement Raves 2017

Waar: MARY GO WILD
Prijs: Gratis
Wanneer: Donderdag 19 t/m zaterdag 21 oktober
Tijd: 14:00 – 20:00 uur
Line up: n.n.b.

MARY GO WILD host dit jaar weer drie basement raves. Wat houdt dit in? Simpel. Feestjes in de kelder van Bar San Francisco, naast de winkel. De artiesten worden één uur voordat de set begint bekend gemaakt. Lekker spannend dus. De kelder is niet groot, dit betekent dat je er dus snel bij moet zijn want voor dit gratis event geldt: vol = vol. En als je er bent, wil je zeker niet meer weg.

Pleinvrees ADE x Hungry music & Colourizon

Waar: Westerunie
Prijs: €32,50
Tijd: 22:00 – 07:00 uur
Line up: Onder andere Worakls, Rodriguez jr., Andhim, Miss Melera, Gabriel Ananda

Dit is één van de rustigere feestjes in onze lijst. Pleinvrees hebben we natuurlijk al eerder gezien dit jaar, maar ook tijdens het Amsterdam Dance Event is dit zeker een mooie om te bezoeken. Met namen zoals Worakls is dit zeker een feestje dat volgepompt is met euforie en schoonheden. Want to take it slow? Ga dan maar eventjes pleinen vrezen.

Vrijdag 20 oktober

Into the Woods ADE Weekender

Waar: NSDM Werf
Prijs: €75,95 (of €39,45 per dag)
Wanneer: Vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober
Tijd: 12:00 – 23:00 uur
Line-up: Onder andere Remco Beekwilder, Colin Benders, Albert van Abbe, Abstract Division, Moscoman

Jawel jawel, de fantasiewereld van Into The Woods gaat naar ADE. Het magische sprookjesbos van Amersfoort wordt omgeruild voor het industriële terrein van het NSDM. De organisatoren van ITW trekken alles uit de kast om ook de industriële scheepswerf als sprookje te laten fungeren. Heb je de editie in september gemist? Kom dan vrijdag naar het NDSM-terrein, aangezien de zaterdag uitverkocht is.

En om het nog gekker te maken gaan ze ‘s nachts door. Voor een prikkie kun je nog een kaartje kopen voor de ITW Night Shifts, om nog eventjes in je sprookjeswereld te blijven hangen.

Intercell x Perc Trax

Waar: H7 Warehouse
Prijs: Uitverkocht
Tijd: 23:00 – 08:00 uur
Line-up: Perc, Ghost in the Machine, Head Front Panel, Scalameriya & VSK, Randomer, Ansome

Labelbaas en dj Perc heeft het weer voor elkaar gekregen om zijn eigen labelnacht te hosten in combinatie met Intercell. Beiden hebben inmiddels geen introductie meer nodig. Deze avond wordt krankzinnig. Als je hier levend uitloopt, kun je alles aan!

Het Weekend

Waar: De School
Prijs: Dagticket: €15,-/Nachtticket €20,-
Wanneer: Vrijdag 20 t/m maandag 23 oktober
Tijd: Vrijdag 19:30 tot maandag 10:00 uur
Line-up: Onder andere Talismann, Cinnaman, Lucy

De Berghain van Amsterdam gaat verder dan ver. Een feest dat 62 uur non-stop doorgaat. Per dag en nacht moet je een ticket kopen, maar dan krijg je gegarandeerd één van de meest bijzondere ervaringen ervoor terug. Wel op eigen risico, maar ga Zeker even een kijkje nemen.

Zaterdag 21 oktober

Shelter x Electric Deluxe

Waar: Shelter Amsterdam
Prijs: €25,-
Tijd: 09:00 – 19:00 uur
Line-up: AnD, Juan Sanchez, Speedy J, Clouds, Sandrien

Iedereen kent Electric Deluxe wel, vooral van de oude tijd met Awakenings samen. Ditmaal is er een speciale ELDX editie in Shelter. Je weet wel, die kelder die vorig jaar tijdens ADE voor het eerst licht zag. Voor als je nog een gestoorde afterparty zoekt, als je gewoon overdag een feestje wil pakken, of gewoon omdat je het wil meemaken. Dit wordt puur knallen. Geen genade!

Intercell x Token

Waar: H7 Warehouse
Prijs: Uitverkocht
Tijd: 23:00 – 08:00 uur
Line- up: Onder andere Ø[phase], Function (+909), Sigha

De derde Intercell editie tijdens Amsterdam Dance Event. Wederom een avond gevuld met duistere klanken en veel bass. Do I need to say more?

Zondag 22 oktober

Reaktor ADE – NSDM

Waar: NSDM warehouse
Prijs: €35,-
Tijd: 20:00 – 07:00 uur
Line-up: Speedy J & Surgeon presents: Multiples, LSD (Luke Slater, Steve Bicknell & Function), Tommy Four Seven, Dasha Rush, Artefakt

De tweede Reaktor x ADE editie. Ditmaal in de geliefde NSDM Warehouse. Terug van weggeweest. We verlaten de Warehouse Elementenstraat en gaan op zondag over het IJ naar het NSDM om daar de boel plat te stampen. Hierbij wordt meteen een wereldprimeur de wereld in geblazen namelijk: Multiples. De grootheden Speedy J en Surgeon gaan voor het eerst back to back. Dit belooft zeker iets te zijn wat je nooit zult vergeten.

Awakenings x Klockworks present: Photon

Waar: Gashouder
Prijs: Uitverkocht
Tijd: 19:00 – 06:30 uur
Line-up: Etapp Kyle, Ø[phase], RØDHÄD, Dax J, Marcel Dettmann, Ben Klock

Om Amsterdam Dance Event goed af te sluiten pakt Awakenings wederom groots uit met een speciale editie. Klockworks komt namelijk op visite en neemt een paar geliefde namen mee. Als je nog energie hebt en nog voor een laatste keer wilt rammen, kom naar de Gashouder!

RAW ADE Closing

Waar: H7 Warehouse
Prijs: €21,50
Tijd: 21:00 – 07:00 uur
Line-up: DRAX a.k.a. Thomas P. Heckmann, Airod, Tim Tama, CJ Bolland, Under Black Helm, Carbone, Mørbeck, Mayeul

RAW host voor het eerst een feest op Amsterdam Dance Event en dit is wel één van de meest bijzondere. Met legendes als CJ Bolland en DRAX op de line-up, staan ze ijzersterk. Minder grote namen en zelfs nieuwe namen als Tim Tama en Airod maken de line up compleet. Dit is rauwe techno, hard beuken, zagen en sneuvelen. De H7 krijgt het zwaar te verduren deze editie van ADE, maar RAW zorgt ervoor dat er niets meer van overblijft. Wij hebben er zin in.

Hopelijk heb je nu een keuze kunnen maken tussen stapel van feesten! Wij hebben enorm veel zin in deze prachtige week, waar gaan we jullie zien?

Source
Bron foto: ADE
Tags

Clemens Wildschut

Niet zo lang in de scene te bekennen, terwijl hij er dieper in gaat dan je denkt. Klikt veel foto's en doet graag een dansje!

Related Articles

Close