ReportsUitgelicht

HYTE ADE 2017 – Chris Liebing, Pan-Pot, ROD & more

HYTE in de Warehouse Elementenstraat tijdens Amsterdam Dance Event. Begin je onze verhalen al zat te worden? Het is inmiddels een traditie geworden. En een blijvende, wat ons betreft.

Zodra we binnenkomen valt het geluid meteen op. Wow, dat staat flink hard. Veel harder dan normaal en die hoge tonen zorgen ervoor dat je af en toe oordoppen voor je oordoppen nodig hebt. Gelukkig wordt dit later op de avond een stuk beter. Maar niet alleen het harde geluid, maar ook de ontzettend vrolijke vibe valt meteen op. Iedereen heeft er zin in.

Ondertussen heeft Marco Faraone het tempo er al flink inzitten. Een dj die we niet heel vaak voorbij zien komen in Nederland en daar mag wat ons betreft wel wat verandering in komen, want Marco draait heel erg lekker. Zijn set is ontzettend energiek en heerlijk dansbaar, maar wel met zo’n lekker rauw, industrial randje. Faraone wordt vervolgens opgevolgd door één van de beste techno duo’s; Pan-Pot. Ze draaien een fantastische set die goed aansluit op de vorige. De warme sfeer in combinatie met de pompende bass die de dansvloer laten stomen, zorgen voor een extatisch gevoel. En de nacht is gelukkig nog lang niet voorbij.

Voor deze nacht kun je trouwens wel spreken over het gebruikelijke rijtje. Deze gasten zijn misschien niet de meest exclusieve dj’s ter wereld, maar in tegenstelling tot andere line-ups, verveelt deze nooit. Why change a winning team? Zo bewijst ook ROD tijdens zijn set. Er is wat ons betreft geen dj zo veelzijdig als hem. Hij heeft zoveel verstand van muziek en gigantisch veel ervaring. Zijn set lijkt niet altijd even lekker aan te sluiten op die van Pan-Pot, maar dat vergeven we hem. Want het is ROD. Ook de rest van het publiek lijkt het niet te deren, want de handjes zijn continu omhoog. Helemaal als hij tracks van zijn nieuwste album draait, die we afgelopen woensdag ook bij MARY GO WILD hoorde. Wat een koning is het toch.

Ook Chris Liebing is een graag geziene gast op HYTE. Vorig jaar heeft hij voor eeuwig een plekje in ons hart verovert met zijn all night long set samen met Speedy J. En ook deze keer had hij weer iets bijzonders voor ons in petto; een zes uur lange set tot zondagmiddag 12.00 uur. We merken dat een hoop mensen toch speciaal voor Liebing komen, want het blijft tot laat erg druk. This one is dedicated to the real ravers. En die stoppen niet als het licht wordt. Chris Liebing weet zijn set zo op te bouwen om voor de volledige zes uur de spanning er in te houden en de energie van het publiek vast te houden. Hij weet als geen ander hoe hij het publiek moet bespelen en dat zorgt voor, opnieuw, een fantastische set.

Als we zondagmiddag de Warehouse uitlopen, zijn we blij dat we ook dit jaar de traditie weer hebben voortgezet. De sfeer, de muziek, de liefhebbers. Er is geen enkele locatie, waar techno zo goed tot zijn recht komt, als in de Warehouse Elementenstraat. En dat in combinatie met de magische touch van HYTE, maakt HYTE ADE ieder jaar opnieuw één van de leukste feestjes van heel Amsterdam.

Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close