NieuwsUitgelicht

5 years of Reaktor

Happy birthday to Amsterdams duisterste technofeestje: Reaktor. In de afgelopen vijf jaar hebben ze een indrukwekkende voetafdruk achtergelaten in het Nederlandse technolandschap en de boel flink opgespiced. Niet alleen met het brengen van underground techno en het boeken van bijzondere namen, maar zeker ook met eigenzinnige, soms heftige trailers. En natuurlijk de geroemde kkomunity, met eindeloze discussies, livestreams waarin al je cocaïne vragen worden beantwoordt door een extreme liefhebber en waar zelfs een aantal Reaktor bezoekers uit zijn gegroeid tot culthelden. Of vervelende tr0lls.

Van zweterige warehouses, drijfnatte t-shirts en brandalarmen, tot ijzige vrieskou op het NDSM. Strobo’s, scary visuals, bizarre acts en kkomuntiy area’s waar leden hun dj-kunsten kunnen vertonen en de grootste trance hits tevoorschijn worden getoverd. De beste ROD set ever. Maar ook de eerste tattoo’s zijn een feit. Katharsis, Unpolished, ERA, of ADE. Hoe vaak je ook geweest bent, bij Reaktor weet je nooit wat je kunt verwachten en het leuke is; ze zijn pas net begonnen. En om te vieren dat ze inmiddels vijf jaar dikke feesten geven en ze nóg zoveel meer gaan brengen, hier een paar heerlijke, donkere plaatjes geschoten op welk feestje van Reaktor ook, uiteraard door onze eigen Rave Report fotografen.

Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close