NieuwsUitgelicht

De leegte die VOLTT achterlaat

In je hart en je agenda

VOLTT. Het was het eerste technofeestje dat ik ooit bezocht. Je liet me inzien dat techno meer was dan een eentonige voortkabbelende bass. Dus ging ik nog een keer. En nog een keer. En nog een keer. Je had fantastische closings, intieme ITW-edities, zonnige strandfeestjes en altijd weer die line-up om van te smullen. En zo veranderde je in het feestje waarvan je niet hoopte dat het al bijna was – want, dan is het festivalseizoen bijna afgelopen – maar toch verlangde je er naar. Want je was zo leuk. Altijd weer.

Je hebt de Mazzo gezien, Paradiso, Studio80, Woodstock, Westerunie, maar het mooist schitterde je op het NDSM. Je paste er perfect. Het sympathieke technofeestje, waar iedere liefhebber wel bij één van je area’s terecht kon. Dus kwamen er ook zoveel verschillende. En ieder jaar bracht je mensen samen. De laatste zaterdag van augustus was altijd weer een oud weerzien van verloren vrienden, klasgenoten, kennissen en (oud)-collega’s, die dan ergens uit een hangmat of van achter een plant of kraan vandaan kwamen. Of zomaar ineens uit de Dixies kwamen gelopen. En kwam je geen bekende tegen, maakte je wel nieuwe.

Je hebt ons een beetje verslagen achtergelaten. In ons hart en onze agenda. Maar wel met jaren van fantastische herinneringen. Namens heel team Rave Report, je was een bijzondere, een mooie. Soms zeiknat, soms ijskoud, soms bloedheet. Soms had je het moeilijk, maar veel vaker was je overspoeld met duizenden mooie mensen. Je sfeer was er één uit duizenden. Je maakte het niet mooier dan het is. Liet gewoon de muziek het woord doen. En dat was precies je kracht. We gaan je missen.

Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close