NieuwsUitgelicht

VOLTT wordt opgevolgd door Drumcode Festival

Dat VOLTT een lege plek in je agenda achterlaat, blijkt niet van lange duur. Op dezelfde plek, in hetzelfde weekend komt iets nieuws: Drumcode Festival. Een samenwerking tussen het label van Adam Beyer, Bart Skils en Awakenings. De eerste editie staat gepland op 18 augustus 2018, op het NDSM-terrein.

Het was Rocco Veenboer die het zaadje plantte voor een Drumcode Festival. Een logische keuze blijkt. Drumcode is hét grootste technolabel ter wereld, Skils staat al jaren onder contract als Drumcode-dj en Drumcode-baas Beyer is ongetwijfeld de meest geboekte dj op Awakenings. En naast de uitverkochte Awakenings x Drumcode edities, hoort daar dus een festival bij. Inclusief de grote namen als Joseph Capriati, Pan-Pot en Alan Fitzpatrick.

Binnen de fanbase van VOLTT klinken wel kritische geluiden. Zo hadden ze nog graag een afscheidsfeestje gehad. Daarop reageert Skils het volgende: “We dachten: we stoppen er gewoon mee, geen dramatische laatste editie. We willen het concept niet verkopen, daarvoor is het ons te dierbaar.”

Food for thought. Een nieuw festival is altijd leuk. En misschien was de rek er ook wel echt uit met VOLTT. Je moet immers stoppen op je hoogtepunt, maar Drumcode zal het gat niet vullen dat VOLTT achterlaat. Daar zijn ze misschien toch te verschillend voor. Want ondanks dat ze niet altijd de meest verrassende line-ups presenteerde, voelde het nooit aan als een grote, geoliëde machine. Of een koud kunstje. In tegenstelling tot andere reusachtige technofestivals in een steeds meer mainstream wordend techno-landschap.

We hopen dat we naast alle grote namen, die we al zo vaak voorbij zien komen, ook nog kunnen hopen op wat fijne verrassingen en intimiteit, waar het NDSM ook zeker om vraagt. Ook met 17.500 bezoekers. Maar voordat we echt kunnen oordelen, moeten we eerst 18 augustus 2018 afwachten. Het zal ons benieuwen.

Source
Bron: 3voor12
Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close